Prednedávnom sme si ukázali ako si vyrobiť chutné mlieko z vlašských orechov. Dnes by som vám rada ukázala jednu z možností ako spracovať zbytkovú tuhú časť po filtrovaní mlieka a aj samotné mlieko. Tieto vegánske kukisky sú jednou z nespočetných chutných možností. Veľmi jednoduché a relatívne rýchle.
Na cca na 20ks si pripravíme:
.
- zbytková tuhá časť po filtrovaní mlieka z vlašských (alebo iných) orechov 2PL (je možné nahradiť mletými orechmi)
- ovsené vločky jemne mleté 10PL
- mlieko z vlašských orechov 2dcl
- chia semiačka rozmixované 30g
- pomarančová kôra Sonnentor 1ČL (ja sušená, ešte lepšie čerstvá)
- hrozienka v rume 1ČL
- kokosový cukor 3PL
- slivkový lekvár (alebo iný tuhý) zn. moja mama, podľa potreby a chuti
Všetky suroviny okrem lekváru zmiešame a z hmoty tvoríme malé placky. Na každú jednu za pomoci malých lyžičiek dávkujeme džem.
Pečieme 20 min. pri 180°C.
.
.
Ďakujem Apropos za zapožičanie servírovania.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!