Vegan cookies z vlašských orechov a ovsených vločiek

Prednedávnom sme si ukázali ako si vyrobiť chutné mlieko z vlašských orechov. Dnes by som vám rada ukázala jednu z možností ako spracovať zbytkovú tuhú časť po filtrovaní mlieka a aj samotné mlieko. Tieto vegánske kukisky sú jednou z nespočetných chutných možností. Veľmi jednoduché a relatívne rýchle.

Na cca na 20ks si pripravíme:
 .
  • zbytková tuhá časť po filtrovaní mlieka z vlašských (alebo iných) orechov 2PL (je možné nahradiť mletými orechmi)
  • ovsené vločky jemne mleté 10PL
  • mlieko z vlašských orechov 2dcl
  • chia semiačka rozmixované 30g
  • pomarančová kôra Sonnentor 1ČL (ja sušená, ešte lepšie čerstvá)
  • hrozienka v rume 1ČL
  • kokosový cukor 3PL
  • slivkový lekvár (alebo iný tuhý) zn. moja mama, podľa potreby a chuti
Všetky suroviny okrem lekváru ​zmiešame a z hmoty tvoríme malé placky. Na každú jednu za pomoci malých lyžičiek dávkujeme džem.
Pečieme 20 min. pri 180°C.
 .
.

Ďakujem Apropos za zapožičanie servírovania.

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

♡♡♡

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *