Bezlepková quinoa kaša s ďatelinovými a bazovými kvetmi

Baza nám už takmer odkvitla, ale ešte sa nájde na strome sem tam nejaký kvet. A ak chceme využiť to, čo nám príroda ponúka, naplno, tých pár kvietkov nám poslúži na určite trochu iné raňajky ako sme zvyknutí. Okrem príjemnej chute a vône si tak dožičíme dávku vitamínu C. Ďatelinka nám zasa pomôže pri problémoch s trávením, vylučovaním, pokožkou alebo nervovou sústavou. Jej kvety sú celkom chutné. Vyskúšajte.

Na 2 miniporcie alebo na 1 sýtu porciu si pripravíme:

  • quinoa SOS 60g
  • rastinné mlieko napr. mandľové cca 200ml (podľa potreby pri varení dolievame)
  • bazové kvety cca 6 ks
  • kvety ďateliny lúčnej cca 6ks alebo podľa chuti
  • sušená pomarančová kôra štipka
  • škorica štipka
  • kardamón štipka
  • konopný sirup alebo obľúbené sladidlo
  • jahody, ríbezle, maliny podľa chuti

 

  1. Quinou zalejeme mliekom, biele vršky bazových kvietkov nastriháme do kaše, pridáme všetky koreniny a varíme do zmäknutia.
  2. Uvarenú quinou dáme do misiek a prelejeme konopným sirupom.
  3. Dozdobíme čerstvými jedlými ďatelinovými kvetmi a ovocím. Podávame.

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

♡♡♡

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *