Baza nám už takmer odkvitla, ale ešte sa nájde na strome sem tam nejaký kvet. A ak chceme využiť to, čo nám príroda ponúka, naplno, tých pár kvietkov nám poslúži na určite trochu iné raňajky ako sme zvyknutí. Okrem príjemnej chute a vône si tak dožičíme dávku vitamínu C. Ďatelinka nám zasa pomôže pri problémoch s trávením, vylučovaním, pokožkou alebo nervovou sústavou. Jej kvety sú celkom chutné. Vyskúšajte.
Na 2 miniporcie alebo na 1 sýtu porciu si pripravíme:
- quinoa SOS 60g
- rastinné mlieko napr. mandľové cca 200ml (podľa potreby pri varení dolievame)
- bazové kvety cca 6 ks
- kvety ďateliny lúčnej cca 6ks alebo podľa chuti
- sušená pomarančová kôra štipka
- škorica štipka
- kardamón štipka
- konopný sirup alebo obľúbené sladidlo
- jahody, ríbezle, maliny podľa chuti
- Quinou zalejeme mliekom, biele vršky bazových kvietkov nastriháme do kaše, pridáme všetky koreniny a varíme do zmäknutia.
- Uvarenú quinou dáme do misiek a prelejeme konopným sirupom.
- Dozdobíme čerstvými jedlými ďatelinovými kvetmi a ovocím. Podávame.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!