Zelerovo-jablková krémová polievka

 
     V tieto dni už trávime čas radšej doma. Nakoľko aj dosť cestujeme po Slovensku, vymrznutí a nacestovaní sme dosť. Aj pre čoraz nižšiu teplotu vonku nám viac ako inokedy dobre padne teplá polievočka, čo zahreje bruško, aj dušu.


 
 
 
Pre 4 osoby si pripravíme:
 
  • zeler 1 ks
  • cibuľa 1 ks
  • jablko veľké 1 ks
  • soľ
  • olivový olej EV
  • sójový nápoj Alpro cca 500 ml
  • dijónska horčica 2PL 
 
 
Na dozdobenie pred servírovaním:
 
  • tekvicové jadierka za hrsť
  • petržlenová vňať
  • parmezán
 
 
 
 
 

– Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme zosklovatieť v hrnci na olivovom oleji.
 
– Pridáme ošúpaný a na kocky nakrájaný zeler, jablko, osolíme a podlejeme sójovým nápojom tesne nad hladinu zeleniny. Varíme do zmäknutia.
 
– Po uvarení tuhé časti rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou, pridáme horčicu a v prípade potreby zriedime ďaľším sójovým nápojom.
 
– Podávame s petržlenovou vňaťou, posypané strúhaným parmezánom a tekvicovými semiačkami. Mäsožravci si môžu dať opraženú slaninu.

A takúto príjemnú pohodu sme si užívali u nás doma po obede…

♡♡♡

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *