Hruškovo-makový koláč s medom

 

     V tieto, pre mňa predvianočné upratovacie dni, mi dobre padne ukradnúť si chvíľku s knižkou, kávičkou a koláčikom. A možno aj vás inšpirujem ako využiť posledné zoschnuté hrušky a premeniť ich na niečo chutné a aj oku lahodiace – takýto krásny neskorojesenný koláčik.

 

 

Na tortovú formu o priemere 25 cm:

 

 – Rúru si predhrejeme na 180°C.
– Chia semiačka zalejeme kokosovým nápojom a premiešame.
– V mise zmiešame sypké suroviny. Pridáme med, olej a nakoniec primiešame kokosový nápoj aj s chia.
– Polotekuté cesto vlejeme do tortovej formy a naaranžujeme doň rozštvrtené hrušky.
– Pečieme pri 180°C cca 30 min, po pozitívnom „slamkovom teste“.

 

– Hotový koláčik sme si ešte poliali medíkom.

 

 

♡♡♡

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *