Tak toto jedlo prekvapilo. Vzhľadom na nedostatok surovín v špajzi a nechuti ísť do obchodu bola nutná improvizácia. Zahrala som sa na: uvar zo surovín čo máš k dispozícii niečo chutné a prezentovateľné a tu to máme. Prekvapivo úžasná chuť!
Pre 2 osoby si pripravíme:
|
– Krúpy dáme variť v 350 ml kokosového nápoja a 1PL paradajkového pretlaku a osolíme. Varia sa cca 20-30 min. Občas premiešame.
– Slnečnicové semiačka si opražíme nasucho na panvici až kým nezačnú šíriť vôňu. Odložíme si ich bokom na záverečné servírovanie. A nezobať!
– Na oleji opražíme cesnak, pridáme mrkvu, posypeme kurkumou, miešame asi minútku, potom podlejeme kokosovým nápojom, doplníme zvyšným paradajkovým pretlakom a prisypeme kukuričku. Vhodíme rozdrvenú feferónku, cappari a nakrájané paradajky.
– Chvíľu za občasného miešania podusíme – cca 5-10 min. Ak potrebujeme, dosolíme.
– Servírujeme posypané slnečnicou. Je to v-y-n-i-k-a-j-ú-c-e!
♡♡♡