Druhým zo štyroch receptov pre časopis Emma boli tieto chutné špízy. Je to naozaj delikátna chuťovečka, aj keď nevýhodou bolo, že tie pistácie z nich dosť padali 🙁 Ak by vás však zvádzalo nahradiť ich niečim iným, nerobte to! Práve ony dodávajú špízikom neopakovateľnú chuť! Tak do toho!
Olivovo-kuracie špízy s pistáciami Foto: Laura Witteková |
Pre 4 osoby si pripravíme:
-
kuracie prsia 600g
- vajcia 2 ks
- čierne olívy bez kôstky 100g
-
mladá cibuľka 1ks
- strúhaný syr pecorino stagionato 100g
- nátierkový syr 100g
- pistácie 150g
- morská soľ
– Mäso nakrájame na kocky a spolu s vajíčkami, pecorinom a soľou rozmixujeme. Pridáme cibuľku a olivy a pokračujeme v mixovaní až kým nedosiahneme homogénnu konzistenciu.
– Mokrými rukami formujeme guľôčky veľkosti orecha a varíme nad parou 15 minút.
– Guľky necháme vychladnúť a potom ich celé pokryjeme nátierkovým syrom. Obalíme v nasekaných pistáciách a napichujeme na špízy. Podávame s olivami a šalátom.
Olivovo-kuracie špízy s pistáciami Foto: Laura Witteková |
Dal by sa ten syr pecorino niečím nahradiť, resp. kde ho zoženiem?
Ďakujem…
Pecorino je ovci syr a konzistenciou je ako trochu tvrdsi eidam. Dal by sa nahradit podla mna hocijakym polotvrdym syrom.
Ak by predsalen chcela pouzit pecorino, tak v Pesto&Co na Spitalskej v Bratislave by ho mali urcite ma 🙂
ja by som pecorino nahradila parmezánom. konzistenciou je síce ako „trochu tvrdší eidam“ ale chuťou ani náhodou… inak ho majú aj v bille