Svieže ľahké letné chute, ideálne do týchto horúčav! Nechajte sa inšpirovať! 😉
Orecchiette s krevetami a cherry paradajkami Foto: Laura Witteková |
Pre 4 osoby budeme potrebovať:
-
cestoviny orecchiette 400g
- krevetky 300g (čerstvé, mrazené, predvarené)
- cherry paradajky 300g
-
citrón 1ks
- lístky bazalky
- extra panenský olivový olej 6PL
- morská soľ
– Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode, scedíme, pokvapkáme trochou oleja, aby sa nám nezlepili a necháme chladnúť.
– Krevety pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať. Majú sa použiť surové, ak by ste však nemali na tento krok odvahu, odporúčam kúpiť mrazené predvarené. Ak odvahu budete mať, je lepšie použiť už raz mrazené krevety, kde sa nízkou teplotou zničili možné riziká vyplývajúce zo surovej ryby.
– Paradajky prekrojíme na polovice a zmiešame s olejom a natrhanými bazalkovými lístkami.
– Orecchiette pridáme k paradajkovej zmesi a premiešame, aby sa prepojili chute. Pridáme krevety zliate zo šťavy a premiešame.
– Jedlo podávame po vychladnutí ako cestovinový šalát. Solíme až tesne pred konzumáciou, aby paradajky nepustili šťavu.