Ahojte, dnes vám predstavím prvý z receptov, ktorý som pripravila pre Emmu
Ide o chuťovky vhodné na príležitosti, keď sa potrebujete blysnúť pred hosťami. Dá to trochu práce, napokon ako každá jednohubka, ale práca ide rýchlo a výsledok stojí za to.
Nevýhodou tohto jedla je, že nie je dobré ho pripravovať v predstihu, nakoľko zelený avokádový krém, aj napriek prítomnosti limetovej šťavy, v krátkom čase zhnedne. Ak teda chystáte viacero jedál, toto si nechajte na koniec.
Cherry paradajky s avokádovým krémom Foto: Laura Witteková |
Suroviny 4 osoby:
-
cherry paradajky typu San Marzano (podlhovasté) so stopkou 12 ks
- avokádo 1 ks
- limetka 1ks
-
citrón 1/2 ks
- malý zväzok pažítky
- morská soľ
– Paradajky pozdĺžne prekrojíme tak, aby na nich ostala stopka, ktorá poslúži na uchopenie. Opatrne vyberieme zrnká.
– Avokádo ošúpeme, nakrájame a spolu s limetovou a citrónovou šťavou rozmixujeme.
– Krém dosolíme podľa chuti a plníme ním paradajky (napr. igelitovým vreckom, na ktorom sme odstrihli konček).
– Dozdobíme nakrájanou pažítkou.
Danka, skvelé pohostenie. Ďakujem az tip, najbližšie urobím 🙂
Ďakujem Zuzka 🙂 daj vedieť ako chutili 😉
Vyzerajú luxusne 🙂 Budem ich musieť vyskúšať robiť 🙂
Skus a neobanuješ 🙂