Ahojte moji milí, aj vy mávate ten pocit, že sa potrebujete poláskať jedlom? V krbe praská teplý ohník, za oknami studená jeseň…Čo tak využiť jej plody na niečo netypické a mňamky zároveň? Gaštanové gnocchi sú tou správnou voľbou. Ich chuť je známa a neznáma zároveň. Zvláštna a lahodná…Trochu sladko-zemitú chuť dopĺňa chuť slankavého orechovo-parmezánového pesta. Dáte sa nahovoriť?
Gaštanové gnocchi s orieškovým pestom
Ingrediencie pre 4 osoby:
Gnocchi:
- gaštanová múka 300g (dostať bežne v bioobchodoch alebo v bio e-shopoch)
- špaldová múka 100g
- dve štipky morskej soli
- vlažná voda podľa potreby
Orieškové pesto:
- vlašské orechy 100g
- strúhaný parmezán 50g
- strúčiky cesnaku 3ks
- soľ
- olivový olej extra vergine podľa potreby
- ak máme, môžeme pesto obohatiť aj o bazalkové, mätové, či petržlenové lístky (ja som dala petržlen)
Okrem toho:
trochu parmezánu a nasekaných orechov na dozdobenie hotových porcií
…
Pesto si môžeme pripraviť aj v predstihu a to nasledovne:
…
…
– Orechy, zmiešame s nastrúhaným parmezánom a pretlačeným cesnakom (a prípadnými bylinkami), dosolíme podľa chuti a rozmixujeme asi s 3 PL oleja na kašu (namiesto mixéra môžeme použiť aj mažiarik). Ak je pesto príliš husté, pridáme ešte olej. Konzistencia musí byť taká, aby pesto pri zmiešaní s cestovinou ju pekne obalilo a neostávalo zhluknuté.
—
—
Gnocchi:
…
…
– Múky navážime a zmiešame. Po častiach pridávame vodu a miesime až kým cesto nie je kompaktné a pevné.
– Následne si z neho oddeľujeme menšie guľky, z ktorých tvoríme valčeky, tie pokrájame na menšie bochníčky a z nich za pomoci vrúbkovanej dosky na gnocchi alebo vidličky tvoríme gnocchi.
– Gnocchi po menších množstvách varíme vo vriacej osolenej vode. Po vyplávaní na povrch ich vyberieme a vhodíme ďalšiu várku. Takto pokračujeme do spotrebovania cesta.
Hotové gnocchi zmiešame s orieškovým pestom, posypeme nasekanými orechmi a strúhaným parmezánom.
…
…
—
Týmto receptom sa zúčastním súťaže Electrolux food maratón. Na FB stránke Electroluxu budú v nedeľu večer zverejnené súťažné recepty prvého kola receptov (spolu budú kolá 3). Budem veľmi rada, ak mi dáte svoj hlas kliknutím na „like“ môjho receptu. ĎAKUJEM ♥
Týmto receptom sa zúčastním súťaže Electrolux food maratón. Na FB stránke Electroluxu budú v nedeľu večer zverejnené súťažné recepty prvého kola receptov (spolu budú kolá 3). Budem veľmi rada, ak mi dáte svoj hlas kliknutím na „like“ môjho receptu. ĎAKUJEM ♥
Teda to je nádhera, to musí být dobrota :-). Kaštanovou mouku mám schovanou z návštěvy Italského obchůdku a chystám se z ní upéct Castagnaccio, tak teď to vidím rovnou na dvouchodové kaštanové menu :-D…díky za super inspiraci 🙂
Ďakujem 🙂 ja som castagnaccio ešte nerobila, toto je moje slabé miesto, tak môžeme obe niečo nové vyskúšať, ty gnocchi a ja dezert 🙂
Na takýto úžasný recept sa dám nahovoriť kedykoľvek 🙂 Vyzerá to fantasticky, a ešte lepšie to znie. Hneď ako sa mi podarí zohnať gaštanovú múku, určite Tvoj recept vyskúšam!
xx Ivana
Macarons and PearlsIvana
Ďakujem Ivanka, určite daj vedieť ako ti chutilo. Pre mňa to bola nová, zvláštna chuť, ale zaujímavá, dobrá 🙂
recept vyzerá úžasne, len neviem, ako spraviť tie gnocchi..teda ako ich vytvarovať do toho tvaru 🙂