Gaštanové gnocchi s orieškovým pestom

     Ahojte moji milí, aj vy mávate ten pocit, že sa potrebujete poláskať jedlom? V krbe praská teplý ohník, za oknami studená jeseň…Čo tak využiť jej plody na niečo netypické a mňamky zároveň? Gaštanové gnocchi sú tou správnou voľbou. Ich chuť je známa a neznáma zároveň. Zvláštna a lahodná…Trochu sladko-zemitú chuť dopĺňa chuť slankavého orechovo-parmezánového pesta. Dáte sa nahovoriť?

 

Gaštanové gnocchi s orieškovým pestom
Ingrediencie pre 4 osoby:
Gnocchi:
  • gaštanová múka 300g (dostať bežne v bioobchodoch alebo v bio e-shopoch)
  • špaldová múka 100g
  • dve štipky morskej soli
  • vlažná voda podľa potreby
Orieškové pesto:
  • vlašské orechy 100g
  • strúhaný parmezán 50g
  • strúčiky cesnaku 3ks
  • soľ
  • olivový olej extra vergine podľa potreby
  • ak máme, môžeme pesto obohatiť aj o bazalkové, mätové, či petržlenové lístky (ja som dala petržlen)

 Okrem toho:

trochu parmezánu a nasekaných orechov na dozdobenie hotových porcií

 Pesto si môžeme pripraviť aj v predstihu a to nasledovne: 
– Orechy, zmiešame s nastrúhaným parmezánom a pretlačeným cesnakom (a prípadnými bylinkami), dosolíme podľa chuti a rozmixujeme asi s 3 PL oleja na kašu (namiesto mixéra môžeme použiť aj mažiarik). Ak je pesto príliš husté, pridáme ešte olej. Konzistencia musí byť taká, aby pesto pri zmiešaní s cestovinou ju pekne obalilo a neostávalo zhluknuté.

Gnocchi:

– Múky navážime a zmiešame. Po častiach pridávame vodu a miesime až kým cesto nie je kompaktné a pevné. 
– Následne si z neho oddeľujeme menšie guľky, z ktorých tvoríme valčeky, tie pokrájame na menšie bochníčky a z nich za pomoci vrúbkovanej dosky na gnocchi alebo vidličky tvoríme gnocchi. 
– Gnocchi po menších množstvách varíme vo vriacej osolenej vode. Po vyplávaní na povrch ich vyberieme a vhodíme ďalšiu várku. Takto pokračujeme do spotrebovania cesta.


Hotové gnocchi zmiešame s orieškovým pestom, posypeme nasekanými orechmi a strúhaným parmezánom.
 —
      Týmto receptom sa zúčastním súťaže Electrolux food maratón. Na FB stránke Electroluxu budú v nedeľu večer zverejnené súťažné recepty prvého kola receptov (spolu budú kolá 3). Budem veľmi rada, ak mi dáte svoj hlas kliknutím na „like“ môjho receptu. ĎAKUJEM ♥

0 thoughts on “Gaštanové gnocchi s orieškovým pestom

  1. Teda to je nádhera, to musí být dobrota :-). Kaštanovou mouku mám schovanou z návštěvy Italského obchůdku a chystám se z ní upéct Castagnaccio, tak teď to vidím rovnou na dvouchodové kaštanové menu :-D…díky za super inspiraci 🙂

  2. Ďakujem 🙂 ja som castagnaccio ešte nerobila, toto je moje slabé miesto, tak môžeme obe niečo nové vyskúšať, ty gnocchi a ja dezert 🙂

  3. Na takýto úžasný recept sa dám nahovoriť kedykoľvek 🙂 Vyzerá to fantasticky, a ešte lepšie to znie. Hneď ako sa mi podarí zohnať gaštanovú múku, určite Tvoj recept vyskúšam!

    xx Ivana

    Macarons and PearlsIvana

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *