Originálne mini bábovky s tajnou prísadou + súťaž o produkty Sonnentor

     Tieto mini bábovky sú ideálne či už na zahájenie jesene alebo jej ukončenie. Ako ja hovorím, tekvice nikdy nie je dosť 🙂
    Tak ako predvianocujete? Vypekáte odušu, z rúry sa vám parí, v zadku točí vtruľka, kmitáte medzi rúrou a doskou s valčekom v ruke raz k medovníkom, inokedy k rožtekom, či lineckým? Nuž, ja som ešte stále mimo a vianočné pečenie ma nechytá, namiesto toho spomínam na veľmi príjemnú chuť týchto bábovčičiek, hoci sú to už aj 2 týždne, čo som ich piekla…
Výnimočnosť im dodala hlavne čokoládová poleva obohatená orientálnymi koreninami. Aj taký detail dokáže úplne zmeniť chuť niečoho bežného na nepoznanie.

A ak by ste aj vy chceli trochu zaexperimentovať pri vianočnom pečení, stačí sa zapojiť do súťaže o balíček 3ks biokorenín zn. Sonnentor na FB fanpage Dora´s art. Tešiť sa môžete na:


Na 8 kusov mini báboviek ako na obrázku budeme potrebovať:
  • tekvica muškátová 200g (hmotnosť v surovom stave, ošúpaná)
  • maslo 90g zmäknuté
  • trstinový cukor nerafinovaný 65g
  • vanilkový struk 1ks
  • biely jogurt 100g izbovej teploty
  • vajíčka 2ks
  • ovsená múka 80g – ja som rozmixovala ovsené vločky
  • pšenová múka 70g – ja som rozmixovala celé pšeno
  • ryžová múka 100g
  • sóda bikarbona ½ ČL
  • vínny kameň 1 ½ ČL
  • morská soľ ½ ČL
Na čokopolevu:
  • kvalitná vysokopercentná horká čokoláda 200g
  • kardamon 3 zrnká rozdrvené na prášok
  • korenie Sonnentor bozk orientu 2ČL
  • maslo podľa potreby
Orechy s karamelom z javorového sirupu
  • vlašské orechy – vyberieme si pekné polovičky na každú bábovku 3 ks = 24 ks
  • javorový sirup ½ šálky

1. Tekvicu uvaríme, vodu scedíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme na pyré.
2. Formičky na bábovky vytrieme maslom a vysypeme ryžovou múkou.
3. Zmäknuté maslo šľaháme s cukrom do penista. Pridáme semienka z vanilkového struku a po jednom vajíčka, kým zmes nie je hladká. Ďalej pridáme jogurt, potom tekvicové pyré a mixujeme pokiaľ nemáme kompaktnú hmotu.
4. Pripravíme si sypké suroviny. Zmiešame 3 druhy múk, sódu, vínny kameň a soľ. Pridáme tekutú časť a dobre premiešame.

5. Plníme formičky do ¾ výšky a pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 min. pri 180°C. 
6. Hotové bábovečky vyklopíme až po vychladnutí. Polievame roztopenou čokoládou a ozdobíme karamelizovanými orechmi.

Na karamelové orechy:
1. Orechy chvíľku nasucho jemne opražíme.

2. Na panvici pomaly zahrievame javorový sirup až kým nezovrie. Za stáleho miešania ešte cca 1-2 min. necháme zhustnúť. Keď sme dosiahli konzistenciu redšieho karamelu, vsypeme orechy a miešame, kým sa pekne všetky neobalia, cca ďalšie 2 min. Vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť.

Na čokopolevu:
1. Vo vodnom kúpeli necháme čokoládu rozpustiť s trochou masla, len toľko, aby nebola čokoláda príliš hustá a tiekla.
2. Pridáme koreniny a premiešame.


Ďakujem Apropos za zapožičanie servírovania.

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

Pri príprave tohto receptu som použila mixér Utile od Delimano.

♡♡♡

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *