Dnes som, okrem iného, akurát vytrhala špenát, ktorý už šiel do semena…Bohužiaľ tento rok, zvhľadom na dlhotrvajúce nepriaznivé počasie, šli listoviny hneď do kvetu bez toho, že by extra zarodili.
Recept som robila ešte dávnejšie. Keď už mám akú-takú skromnú úrodu, rozmýšľam ako ju využiť originálne a netradične. Toto bola rýchla improvizácia, a musím sa pochváliť, že mi celkom vyšla. Jednoducho som poskladala čo som doma mala a vyšiel z toho takéto zdravé papaníčko.
Fusilli s rucolou, špenátom a sušenými paradajkami |
Ingrediencie – množstvá dávajte „od oka“:
- fusilli (cca 90 g na osobu)
- čerstvé špenátové listy
- čerstvé rucolové lístky
- sušené paradajky
- mozzarella
- olivový olej extra vergine
- soľ
– Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody.
– Špenát, rucolu a mozzarellu natrháme na kúsky, sušené paradajky nakrájame. Zmiešame, polejeme olivovým olejom a osolíme.
– Fusilli zlejeme a zmiešame zo šalátom. Podávame ešte teplé alebo ako studený cestovinový šalát.
Danka, výbornééé, jednoduché a chuťovo isto skvelé, hneď by som to zjedla 🙂
Tak mám inspiraci na dnešní večeři 🙂
Zuzi, ďakujem, sama som bola prekvapená z chuťového zážitku 🙂
Jani, dúfam, že chutilo.
Tohle je prostě nádhera, skvělá kombinace a hrozně pohodová fotka. Na těstovinách si pochutnám doma pokaždé, ale ty s rukolou musím vyzkoušet 🙂
P.
Papaja, ďakujem a teším sa, že som tymto receptíkom ulahodila tvojim chutiam 🙂