Divočina

     No čo Vám poviem. Ten môj je poľovník. Ale tým to nekončí. Jeho otec je predseda poľovného zväzu a brat tiež ďaleko neskončil. Takže rodinné oslavy sa vždy nesú v duchu diviny. Srnec, jeleň, bažant, diviak a tak. Dačo sa ujde aj nám, za čo sme veľmi vďační (pre mňa je to niečo úplne nové!!!) a mne sa hneď točia kolieska na plné obrátky, keď rozmýšľam čo s výslužkou…(no len si predstavte mňa zeleninovú ako si musím poradiť s mäsom a ešte takým echt!)

     Dnes prinášam prvý z mojej novozaloženej kategórie receptov „Divina“. A už sa teším na experimentovanie vo sfére pre mňa novej a neprebádanej.

     Minule som dokonca mala tú česť sa zúčastniť jednej z poľovačiek na bažantov ako honelníčka (honelníci sú tí, čo poháňajú zver pred sebou strelcom pod paľbu). Prišli sme veľmi unavení, vymrznutí, ale povedali sme si, že to určite stálo za to 🙂 Dokonca som za fotodokumentáciu a za titul najkrajšia honelníčka (iná tam nebola:-) dostala bažanta!

Ako prvú teda predstavujem lahodnú bažantiu polievku, ktorú sme si vychutnali v rámci Silvestrovskej večere.
Recept je veľmi jednoduchý. V podstate nie je čo pokaziť. Príprava je rovnaká ako pri kuracom vývare.
Na 2 litre polievky:
bažantí trup a krídla z 1 bažanta
mrkva 2ks
petržlen 1ks
cibuľa 1ks
čierne korenie vcelku
soľ
Chrbty zalejeme 2 l vody, pridáme mrkvu, petržlen, cibuľu, korenie, osolíme a dáme variť až do zmäknutia mäsa. Halušky pripravíme podľa  tohto receptu.

Polievočka bola výborná! 

A ešte pripájam zopár záberov z môjho poľovného zážitku.

Prezenčka

Nepostrádateľná pomocníčka
Vyrážame 
 

Môj hrdina
Záverečné zoradenie a zhodnotenie výsledku

Aj bažantíci sa museli zoradiť…

Výslužky

0 thoughts on “Divočina

  1. Wáááw Dani, to by som chcela ochutnať.páčia sa mi recepty z diviny, ale ja ju nemusím, neviem prečo , ale divina mi dosť smrdí, čo je iste škoda preškoda

  2. Mata, sak som sa aj cudovala co za neznameho ctitela mi to pise :-)))
    Aj ja som si myslela, ze smrdi, lebo taku som si ju z minulosti pamatala, ale zavisi od toho, co robis, ako to pripravis a neviem, mozno aj od toho ako je to stare. Mne doteraz nechutil iba gulas, ostatne bolo chutne.

    Andrejka, dakujem, sak niekedy nas pridi pozriet do Brezovej pod Bradlom, pripravime vam nieco divoke 😉

  3. Maťka, ani ja, idem sa učiť, ale mám dobré zázemie a radcov, takže sa neobávam. A možno sa ti niekedy dostane do rúk niečo z lesa, tak aspoň budeš mať inšpiráciu 🙂

  4. Papaja dakujem, tesim sa z tvojich milych slovicok.

    Kristinka, aj ja som si myslela, ze nemusim, nemala som dobre spomienky na tu chut…ale zahadne mi doteraz skoro vzdy vsetko chutilo!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *