Keďže som na našej foodbloggers party patrila k skupinke ázijskej kuchyne (pripravovali sme sushi, ktoré vám tu hádam tiež raz sprostredkujem), trošku som sa namotala a chcela som si vyskúšať niečo síce ľahké a dostupné, ale čo by zároveň zaváňalo diaľkami a exotikou.
A tak nech sa páči, ľahký a rýchly obed!
Na 4 porcie budeme potrebovať:
• čínske vaječné rezance 350g
• olivový olej
• cibuľa 1ks
• cesnak 3 strúčiky
• kuracie prsia nakrájané na tenké rezance 2ks
• sójová omáčka 4PL
• zelerová vňať 2 stopky
• kel 200g
• krevety 500g
• soľ, korenie
Na prípravu tohto jedla, vzhľadom na jeho objemnosť, sa mne osobne osvedčil wok (ak by niekto nevedel, že je bežne pri príprave ázijskej kuchyne používaný).
Cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak pretlačíme, opražíme ich na oleji do sklovita, na to pridáme kura nakrájané na tenké plátky a opekáme, kým nezbelie. Následne prilejeme sójovú omáčku a necháme prikryté podusiť domäkka. Medzitým si dáme variť cestoviny.
Ku kuriatku prisypeme nakrájaný stopkový zeler a nadrobno nasekaný kel a dusíme ďalšie 4-5 min. Pridáme krevety a dusíme ďalších 5 min.
Z woku všetko vyberieme, prikryjeme, aby sa zmes zachovala teplá a upražíme v ňom uvarené rezance. Prisypeme to, čo sme odložili a servírujeme.
zaujimavy recept, len niekde je chybicka – v ingredienciach je len zeler a v texte aj kel 🙂
Dori, tak toto je presne pre mna, uz dlho je tomu, co som si tie moje oblúbené rezance kúpila, len som akosi nenasla vhodný receptík… teraz ho uz mám!!! 😉
Ivi, dakujem za upozornenie, to vies, ked pisem uz polospiacky, tak to takto vyzera, namiesto zeler 200g mal byt kel 200g. Uz som to opravila 🙂
Slavka, tak som rada, ze som ti strelila do noty. Snad bude chutit 🙂
Dobrý tip na obed, Danka, taký ľahký, mňam 🙂
ano Andrejka, presne tak!