Quinotto s baklažánom, bryndzou a mätovými lístkami

Obľubujem takéto typy jedál, kde nahádžete čo vám napadne, prípadne čo špajza dala a máte z toho super jedlo. Dávam väčšinou menej surovín ako viac, lebo potom sa mi strácajú jednotlivé chute v spleti rôznych. Tento recept bol však plánovaný. Síce som si ho vymyslela, ale bol echt, musím sa pochváliť. Či už si ho dáte len s natur ryžou alebo pohánkou, či quinoou, bude vždy dobrý, ale keď tak rozmýšľam, táto hnedá ryža s obilninami a quinoou bola naozaj najlepšia voľba, pretože kombinácia ryže, quinoi, zrniek pšenice, raže, jačmeňa a ovsa bola v tomto jedle vynikajúca! Jedlo som si pre krátkosť vyjadrovania nazvala quinotto.

 

Pre 2 osoby si pripravíme:

  • hnedá ryža s obilninami a quinoou 150g
  • baklažán 1ks
  • cibuľa malá 1 ks
  • olej na opraženie cibule a baklažánu
  • čerstvé cherry rajčinky 8ks
  • bryndza 70g
  • lístky mäty podľa chuti
  1. Cibuľku upražíme v hrnci do sklovita, pridáme quinotto, minutku podusíme, zalejeme horúcou vodou v pomere 1 diel ryže a 4 diely vody. Varíme na strednom plameni a ku koncu necháme odkryté (celkovo cca 20 – 30 min.). Nevaríme úplne do sucha, risotto musí byť trochu tekuté.
  2. Medzitým baklažán nakrájaný na kocočky opražíme na veľkej panvici (netreba nechať vypotiť). Keď je baklažán mäkký, udusený, pridáme prekrojené rajčinky, dusíme ešte pár minút a stiahneme.
  3. Zmiešame s quinoou, pridáme kúsky rozdrobenej bryndze a servírujeme posypané čerstvými lístkami mäty.

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

♡♡♡

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *