Tento recept som pripravila už dávnejšie, ale myslím, že si na ňom môžeme pochutiť aj v tomto období. Chutná, ľahká, jednoduchá rýchlovka, také recepty mám rada. Skúste!
Pre 4 osoby potrebujeme:
- cibuľa 1ks
- červená paprika 3 ks
- hrsť húb sušených alebo čerstvých
- paradajkový pretlak 200g
- grappa (alebo pálenka) 3PL
- feferónka 1/2
- výdatné korenie Sonnentor ½ ČL
- sušené paradajky 10 ks
- vývar zeleninový 3 dcl – možno nahradiť horúcou vodou
- kokosové mlieko z konzervy 15 PL alebo domácu kokosovú smotanu
- olej olivový alebo kokosový 2PL
- soľ štipku
- príloha – ryža
– Nadrobno nakrájanú cibuľu hodíme na olej olivový alebo kokosový, osolíme a pražíme do zlatista. Prihodíme čerstvé alebo vopred namočené sušené huby a na pásiky nakrájanú papriku. Prilejeme grappu a necháme ju odpariť.
– Pridáme pretlak, premiešame, necháme pár minút bublať. Nakoniec pridáme vývar, sušené paradajky, rozdrobenú feferónku a výdatné korenie, pridáme kokosové mlieko, dusíme 10 min. Podávame s ryžou.
♡