K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých plackách som si vtedy neskutočne pochutnala. Boli úžasné, žiadna mastnota, boli svieže a také jemné! Spýtala som sa na recept a ochotný kuchár mi ho prezradil. Trochu som si ho obmenila podľa seba a podľa toho, čo sme mali doma a zdravé vegánske placky boli na svete. Zakomponovala som do nich aj zbytok po filtrácii vegánskeho orechového mlieka
Na 18ks placiek:
- repa čerstvá 230g (asi 2ks)
- ľanové semiačka rozmixované 30g
- hraška za zahustenie 2PL (táto)
- cesnak 1 strúčik
- zemiak veľký 1ks
- zbytková tuhá časť po filtrovaní mlieka z vlašských orechov 2PL
- voda filtrovaná 2dcl
- slnečnicové semiačka za hrsť
- soľ podľa chuti
Na obaľovanie:
- hraška na obaľovanie (táto)
- lúpané konopné semiačka Carun
Repu nastrúhame na stredne hrubom strúhadle, zemiak a cesnak na tenšom. Pridáme všetky ostatné suroviny a tvoríme placky. Obaľujeme v hraške zmiešanej s konopným semienkom.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20min z každej strany.
Podávame s dipom (scrolluj ďalej).
.
Na dip množstva ako na obr. (cca 200g):
- zbytková tuhá časť po filtrovaní mlieka z vlašských orechov 2PL
- avokádo 1ks
- čierne olivy 15ks
- olivový olej 2PL
- jablčný ocot 1ČL
- môžeme pridať pikantnú kari pastu alebo kúsok feferónky alebo pikantný olej…
Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú pastu a podávame k plackám.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
Ďakujem obchodíku Apropos za zapožičanie prestierania.