Zdravé vegánske repné placky s vlašskými orechmi a olivový dip

 

K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých plackách som si vtedy neskutočne pochutnala. Boli úžasné, žiadna mastnota, boli svieže a také jemné! Spýtala som sa na recept a ochotný kuchár mi ho prezradil. Trochu som si ho obmenila podľa seba a podľa toho, čo sme mali doma a zdravé vegánske placky boli na svete. Zakomponovala som do nich aj zbytok po filtrácii vegánskeho orechového mlieka

Na 18ks placiek:
  • repa čerstvá 230g (asi 2ks)
  • ľanové semiačka rozmixované 30g
  • hraška za zahustenie 2PL (táto)
  • cesnak 1 strúčik
  • zemiak veľký 1ks
  • zbytková tuhá časť po filtrovaní mlieka z vlašských orechov 2PL
  • voda filtrovaná 2dcl
  • slnečnicové semiačka za hrsť
  • soľ podľa chuti
Na obaľovanie:
Repu nastrúhame na stredne hrubom strúhadle, zemiak a cesnak na tenšom. Pridáme všetky ostatné suroviny a tvoríme placky. Obaľujeme v hraške zmiešanej s konopným semienkom.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20min z každej strany.
Podávame s dipom (scrolluj ďalej).
.

Na dip množstva ako na obr. (cca 200g):
  • zbytková tuhá časť po filtrovaní mlieka z vlašských orechov 2PL
  • avokádo 1ks
  • čierne olivy 15ks
  • olivový olej 2PL
  • jablčný ocot 1ČL
  • môžeme pridať pikantnú kari pastu alebo kúsok feferónky alebo pikantný olej…
Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú pastu a podávame k plackám.

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

Ďakujem obchodíku Apropos za zapožičanie prestierania.

♡♡♡

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *