Máme tu ďalší zdravý recept. Milujem raňajkové kaše. Doprajem si ich každý deň. Zdravé raňajky netreba podceňovať. Ja, keď sa ráno nenajem, koniec. Aj môj priateľ vraví, že, keď som hladná, nie som to ja :-)))
Tento recept nadväzuje na prípravu ovseného mlieka, o ktorej som už písala. Okrem toho, že je kaša bezlaktózová, je aj bezlepková. Samozrejme môžete použiť aj hocijaké iné preferované mliečko.
Cañihua je výnimočná superpotravina. Je príbuzná quinoe, obsahuje však viac železa, bielkovín, vápnika a horčíka ako Quinoa. Taktiež spôsob prípravy je podobný, 1 diel Cañihua sa varí v 2 dieloch vody cca 15 minúť. Chuť sa dá zvýrazniť, opečením nasurovo pred samotným varením.
Na 2 porcie si pripravíme:
- ovsené mlieko 2dcl – pre recept na domáce klik sem
- mak 1/2 šálky
- cañihua 1/2 šálky (ja ju mám z DM)
- kokos múčka 2PL
- goji 2PL
- hrozienka jumbo žlté 1PL
- konopný sirup 2PL
- orechy vlašské nasekané 2PL
- jablko 1ks nastrúhať
- mletá škorica
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
Ďakujem obchodíku Apropos za zapožičanie prestierania.