Zdravá raňajková kaša z Cañihua

Máme tu ďalší zdravý recept. Milujem raňajkové kaše. Doprajem si ich každý deň. Zdravé raňajky netreba podceňovať. Ja, keď sa ráno nenajem, koniec. Aj môj priateľ vraví, že, keď som hladná, nie som to ja :-)))

Tento recept nadväzuje na prípravu ovseného mlieka, o ktorej som už písala. Okrem toho, že je kaša bezlaktózová, je aj bezlepková. Samozrejme môžete použiť aj hocijaké iné preferované mliečko.

Cañihua je výnimočná superpotravina. Je príbuzná quinoe, obsahuje však viac železa, bielkovín, vápnika a horčíka ako Quinoa. Taktiež spôsob prípravy je podobný, 1 diel Cañihua sa varí v 2 dieloch vody cca 15 minúť. Chuť sa dá zvýrazniť, opečením nasurovo pred samotným varením.

Na 2 porcie si pripravíme:

  • ​ovsené mlieko 2dcl – pre recept na domáce klik sem
  • mak 1/2 šálky
  • cañihua 1/2 šálky (ja ju mám z DM)
  • kokos múčka 2PL
  • ​goji 2PL
  • hrozienka jumbo žlté 1PL
  • konopný sirup 2PL
  • ​orechy vlašské nasekané 2PL
  • jablko 1ks nastrúhať
  • mletá škorica
Cañihua uvaríme (cca 20min., na 1/2 šálky canihuy som dala 1,5 šálky vody) tak, aby všetka voda vyprchala. Cañihua sa dá pripraviť aj večer vopred a ráno iba prihriať, prípadne len preliať horúcim mliekom.
Orechy spolu s makom, kokosom, hrozienkami a goji za ten čas namočíme do vlažného ovseného mlieka. Jablko nastrúhame a posypeme škoricou.
Keď je cañihua uvarená, zmiešame ju s pripravenou namočenou zmesou, jablkom a dochutíme konopným sirupom.
.
Cañihua môžeme kombinovať s inými obilninami, napr. vločky, pohánka, pšeno, quinoa…
 .

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

Ďakujem obchodíku Apropos za zapožičanie prestierania.

♡♡♡

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *