Keďže som na Vianoce bábovku nepiekla, mali sme panettone z Talianska, rozhodla som sa, že nejaký nový receptík vydumám na Silvestra. V tento deň nie sme až tak naviazaní na tradície a tak som sa rozhodla pre malý experiment s klasickou bábovkou a veruže celkom vydarený. Ak aj vy máte dnes večer papučovú kultúru a popri slaných jednohubkách máte chuť aj na niečo sladké, odporúčam skúsiť tento „tučný“ dezert. Príprava nie je náročná a ani nezaberie veľa času. A príjemným bonusom bude krásna aróma v celom dome.
Suroviny na 1 bábovku:
|
1. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli a potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista.
3. Medzitým si pripravíme sypkú zmes zmiešaním múk, vínneho kameňa, kakaa a zmesi Sonnentor.
4. K vyšľahaným vajíčkam pridáme rumovú arómu a zakysanku, necháme premiešať a za stáleho šľahania pridávame sypkú zmes.
5. Nakoniec primiešame hrozienka.
6. Pečieme pri 190°C 65 min.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
Na prípravu tejto torty som použila mixér Utile od Delimano.
♡♡♡
Dakujem velmi pekne Jar (ako sa volas, nikdy neviem ako ta oslovit). Tesim sa aj ja z fotiek, ze sa mi podaril taky ponury nadych. A babovecka je naozaj taka browniesova a velmi chutna. Vsetko dobre v novom roku 2017 aj tebe a vela kulinarskych inspiracii!