Výnimočná čokoládová bábovka


      Keďže som na Vianoce bábovku nepiekla, mali sme panettone z Talianska, rozhodla som sa, že nejaký nový receptík vydumám na Silvestra. V tento deň nie sme až tak naviazaní na tradície a tak som sa rozhodla pre malý experiment s klasickou bábovkou a veruže celkom vydarený. Ak aj vy máte dnes večer papučovú kultúru a popri slaných jednohubkách máte chuť aj na niečo sladké, odporúčam skúsiť tento „tučný“ dezert. Príprava nie je náročná a ani nezaberie veľa času. A príjemným bonusom bude krásna aróma v celom dome.  

Suroviny na 1 bábovku: 
  • horká čokoláda 200g
  • maslo 150g
  • trstinový cukor 5 kopcovitých PL
  • vajíčka 4 ks
  • múka poohrubá špaldová 100g
  • múka polohrubá špaldová celozrnná 100g
  • vínny kameň 7g
  • kakao v prášku 5 kopcovitých PL
  • Sonnentor korenie na koláče a keksy 1ČL
  • rumová aróma 2ČL
  • zakysanka 250ml
  • hrozienka vopred namočené v rume 3 PL
1. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli a potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. 
3. Medzitým si pripravíme sypkú zmes zmiešaním múk, vínneho kameňa, kakaa a zmesi Sonnentor.
4. K vyšľahaným vajíčkam pridáme rumovú arómu a zakysanku, necháme premiešať a za stáleho šľahania pridávame sypkú zmes. 
5. Nakoniec primiešame hrozienka.

6. Pečieme pri 190°C 65 min.

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

Na prípravu tejto torty som použila mixér Utile od Delimano.
♡♡♡

One thought on “Výnimočná čokoládová bábovka

  1. Dakujem velmi pekne Jar (ako sa volas, nikdy neviem ako ta oslovit). Tesim sa aj ja z fotiek, ze sa mi podaril taky ponury nadych. A babovecka je naozaj taka browniesova a velmi chutna. Vsetko dobre v novom roku 2017 aj tebe a vela kulinarskych inspiracii!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *