Moji milí, tak stále rozmýšľam a rozmýšľam ako jesť, aby to dobre robilo aj môjmu telu, ale zároveň aj mojim chuťovým pohárikom. Aby im nič nechýbalo a nemali absťáky. Robím teraz na sebe rôzne nutričné experimenty a tak si vám dnes dovolím predložiť jeden celkom vydarený pokus o povegánčenie jedného historického receptu.
Vegánske špagety carbonara |
.
.
Pre 4 osoby si pripravíme:
- celozrnné pšeničné špagety – ja Biolinie 400g
- cuketa 300g
- strúčiky cesnaku 2 ks
- sójové mlieko (alebo ryžové, ovsené…rastlinné) 100ml
- bio slnečnicový olej – ja Biomila 150ml
- olivový olej EVO 70ml
- bio kurkuma – ja Sonnentor
- mleté čierne korenie
- soľ
Vegánske špagety carbonara |
– Cestoviny dáme variť do slanej vriacej vody.
– Cuketu nakrájame pomocou škrabky na tenké rezance. Cesnak ošúpeme a nasekáme na malé kúsočky. Na panvici rozpálime cca 3PL olivového oleja a hodíme naň cesnak. Necháme ho opiecť do chrumkava a následne vyberieme.
– Mlieko, slnečnicový olej a to čo nám zostalo z olivového rozmixujeme vo food procesore alebo ponorným mixérom, pridáme kurkumu a štipku soli.
– Cestoviny scedíme, vhodíme späť do hrnca, v ktorom sa varili, vlejeme kurkumovú zmes a na miernom plameni necháme pár minút omáčku zohrievať do zhustnutia. Pridáme rezance z cukety (tieto, ak nám nechutia surové, môžeme ich na panvici mierne opiecť zároveň ešte s cesnakom), premiešame, chrumkavý cesnak, posypeme mletým čiernym korením, premiešame a podávame.
Vegánske špagety carbonara |
Na zdravie!
♥