Tekvicové „gnocchi alla trentina“

     Tieto gnocchi majú výraznú chuť práve vďaka zapracovanej slanine. Sú teda hodnotnou alternatívou klasických tekvicových gnocchi. Práve preto si vystačia so skromnejšou omáčkou.

Ingrediencie pre 6 osôb:
  • tekvica hokkaido 500g
  • múka hladká 250g
  • vajce 1ks
  • kôra z 1 citróna
  • slanina 100g
  • maslo 120g
  • čerstvé lístky šalvie
  • strúhaný parmezán
  • soľ
  • korenie



1. Tekvicu uvaríme v horúcej vode. Vodu zlejeme, tekvicu necháme vychladnúť a spolu so slaninou ju rozmixujeme.
2. Krém zmiešame s múkou, primiešame vajce, štipku soli, korenia a strúhanú citrónovú kôru.
3. Vypracujeme cesto, z ktorého pomocou vidličky formujeme gnocchi a tieto hádžeme do vriacej slanej vody. Po vyplávaní na povrch necháme gnocchi ešte variť na miernom ohni 2-3 minúty a vyberieme.

4. Hotové gnocchi polejeme maslom, v ktorom sme si dochrumkava usmažili šalviové listy, a posypeme strúhaným parmezánom.


♡♡♡


0 thoughts on “Tekvicové „gnocchi alla trentina“

  1. Luci, urcite sa premoz a skus, stoji to za to!!!

    Zuzi, dakujem, som rada, ze zdielas moje nadsenie, ja som si tiez velmi pochutila.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *