Tieto gnocchi majú výraznú chuť práve vďaka zapracovanej slanine. Sú teda hodnotnou alternatívou klasických tekvicových gnocchi. Práve preto si vystačia so skromnejšou omáčkou.
Ingrediencie pre 6 osôb:
|
1. Tekvicu uvaríme v horúcej vode. Vodu zlejeme, tekvicu necháme vychladnúť a spolu so slaninou ju rozmixujeme.
2. Krém zmiešame s múkou, primiešame vajce, štipku soli, korenia a strúhanú citrónovú kôru.
3. Vypracujeme cesto, z ktorého pomocou vidličky formujeme gnocchi a tieto hádžeme do vriacej slanej vody. Po vyplávaní na povrch necháme gnocchi ešte variť na miernom ohni 2-3 minúty a vyberieme.
4. Hotové gnocchi polejeme maslom, v ktorom sme si dochrumkava usmažili šalviové listy, a posypeme strúhaným parmezánom.
♡♡♡
Na dýňové gnocchi se chystám celý podzim a ne a ne se k nim dostat. Nádherná fotka
Tekvicové gnocchi som robila pred niekoľkými týždňami a boli skvostné!, so šalviovým maslom 🙂 Danka, opäť paráda!
Luci, urcite sa premoz a skus, stoji to za to!!!
Zuzi, dakujem, som rada, ze zdielas moje nadsenie, ja som si tiez velmi pochutila.