Milí moji verní, v poslednej dobe som nemala veľa času venovať sa blogu.
Ale som tu opäť a to hneď s dvoma novinkami. Aktuálne slávim svoje malé úspechy, ktoré prišli ani neviem odkiaľ a ako, iba to tu zrazu bolo. Pre mňa nečakane. Nerada sa chválim a tiež nerada o sebe odhaľujem viac ako je potrebné a tak ich spomeniem len okrajovo a preto, že si myslím, že moji fans už asi aj majú právo vidieť trochu pod pokrievku Dora´s art-u.
Prvý, asi aj prelomový bod v existencii Dora´s art bol vtedy, keď ma milá pani redaktorka z módneho magazínu Top Fashion oslovila, aby so mnou a inými šikovnými blogermi urobila krátke interview. No pravdu vám poviem, musela som to rozdýchavať…tu nájdete náhľad príspevku.
Po druhýkrát som zostala prekvapená, keď som si v schránke našla mail od Tomáša Babinca z Foodissimo. Tomáš je veľmi šikovný a okrem svojej kulinárskej internetovej stránky sa venuje aj vydávaniu vlastného internetového časopisu Foodissimo extra magazín
.
.
.
.
.
a práve preň som odhalila trochu môjho súkromia a tiež vypracovala, dúfam zaujímavé, recepty. Prelistovať a posúdiť môžete tu
…alebo kliknutím sem
Pre úplnosť k mojim receptom v magazíne ešte doplním jeden nepublikovaný a to sú tekvicové bochníčky. Sú neuveriteľne lahodné, mäkkučké ako obláčik a chutia nielen k polievke „potia di zucca„, ktorú nájdete v magazíne, ale aj samotné, zajedané plesňovým syrom, či natreté maslom k raňajkám, …a v neposlednom rade nimi môžete ohúriť vašich hostí, pretože tekvičky nielenže pripomínajú, ale po nich aj chutia.
Ingrediencie na 12 žemličiek:
|
1. Tekvicu (nenakrájanú) upečieme pri 180-200 °C cca 30 min., necháme vychladnúť, ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme ju na hladký krém.
2. Droždie necháme napučať vo vlažnom mlieku, v ktorom sme si predtým rozpustili 1 ČL cukru. Následne mlieko zmiešame s múkou, pridáme tekvicový krém, maslo a zvyšný cukor a vypracujeme cesto. Nakoniec vmiešame soľ.
3. Cesto miesime cca 10 min. až kým nedosiahne hladkú a pevnú konzistenciu, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť kým sa jeho objem nezdvojnásobí (asi 2 hodiny).
4. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 13 častí. Z 12 ks pripravíme bochníčky a z trinástej časti vyformujeme stopky budúcich tekvičiek, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 30 min. dokysnúť. Následne žemličky ostrým nožom zvislo narežeme, aby pripomínali malé tekvičky a pečieme pri 180-200°C cca 15-20 min.
♡♡♡
Tie úspechy vám prajem, sú zaslúžené. V stredu idem na Slovensko, tak snáď ten časopis ešte budú mať… Rada si ho kúpim.
dori, chýba koniec textu. a ja som si ich chcela dnes upiecť 🙁 andrea
Olala 🙂
tak to ma tesi, ked dostavas odmenu za nieco co robis na 100% a s laskou. To je presne to co chcem docielit aj ja, ale zda sa mi to ovela tazsie ako gastronomia. Vacsia vyzva 😉
Btw, nahodou nebudes niekde varit? dojdem okostovat
Marek..
Olivia, kupit sa da iba Top fashion, Foodissimo je len elektronicky.
Anonym, dakujem za upozornenie, uz som doplnila.
Marek, varim zatial iba doma a to stale tak akosi „neisto a pokusovo“. Odvahu varit pre viac ludi by som nemala, ale ked pojdes niekedy na biku na bradlo, tak sa ozvi, nieco ukuchtim 😉 Verim, ze s bicyklami je to tazsie, ten si kupis 1 – 2x za zivot, kdezto jest musis kazdy den…ale drzim palce, aby sa ti darilo!
parada, parada, parada! krasny clanocek a tie recepty…ach mnam :))) tesim sa ze si spat! 🙂
Danka, v prvom rade ti mimoriadne pekne sekne, ďalej obdivujem tvoju odvahu k zmene prostredia, tuším,že to asi stojí za to :), gratulujem k spolutvorbe Foodissima a už sa teším na nové recepty!
Dori, gratulujem zo srdca! Uplne si viem rpedstavit, ako ti to srdiecko poskocilo pri najdeni si takych sprav. Prispevky su velmi pekne, a recepty ako vzdy uzasne, len tak dalej. Drzim palce na kreativneho kucharskeho ducha aj nadalej .-)
Gratulace :))) Jsi šikulka:)
Mary, dakujem ti, si zlata, ako vzdy 🙂
Ivanka, dakujem za mile slova, do BA sa pravidelne vraciam za pracou, takze som nepretrhla vsetky styky a som rada, ze je to tak, inak by som sa zblaznila na mieste, kde nikoho nepoznam a hlavne kde nie je v obchode dostat nic okrem beznych zakladnych potravin. Trochu taky socik tu este maju :-)))
Tani, si velmi mila, dakujem. Je malo ludi, ktori dopraju, hlavne ak ide o tzv. „konkurenciu“ preto si to velmi vazim. Ano, srdiecko mi poskocilo a hned na to prisli aj myslienky, ci na to mam a ci som na to pripravena stat si za blogom…nuz ale clovek sa asi nikdy nebude citit pripraveny 🙂
Danka,gratulujem ti k opravnene ziskanym uspechom !!! a prajem mnoho dalsich 🙂
Vybirne Danka 🙂 Velmi pekne, cely magazin sa mi paci.
šikulka 🙂 recepty sú skvelé, fotky, všetko je skvelé 🙂
Martinka, ďakujem veľmi pekne! 🙂
Miška, vďaka za moju nepatrnú časť práce, ostatné je Tomášovo dielo 🙂
Andrejka, díky, si zlatá! 🙂
dori ďakujem za skvelé recepty, včera som robila tekvicové gnocchi a tekvicové bocníčky, boli úplne dokonalé, len farbu som nemala ani pri jednom recepte takú krásne oranžovú ako ty. nie sú tie fotky trošku „vylepšené“? 🙂
Andrejka, jasné, že sú vylepšené! Ale spomínam, si, že farba bola u mojich bochníčkov krásna oranžová, pri gnocchi menej ako na foto.
Dani, vyzerajú prekrásne, určite vyskúšam, už teraz si na ne chutím 🙂
Zuzka, boli take jemnucke ako oblacik a chutneeee…mnam! Daj vediet ako sa pacili 🙂