Tekvicová polievka s hruškami a zázvorom


     Príjemne jemná a prekvapivo sladkasto podmanivá…určite oslovila.


Na cca 6 porcií si pripravíme:
  • tekvica 1 kg
  • hrušky 4 ks
  • cibuľa 1 ks
  • zeleninový vývar 1 l
  • soľ
  • strúhaný zázvor 1 ČL
  • nízkotučný jogurt na dochutenie a dozdobenie

1. Rúru si predhrejeme na 180°C. Tekvicu nakrájame na kúsky aj so šupou, hrušky na tenké plátky, cibuľu ošúpeme a necháme vcelku. Všetko dáme piecť na papieri na pečenie na cca 30 – 40 min zo zmäknutia tekvice.
2. Tekvicu po upečení ošúpeme a spolu s hruškami a cibuľou zalejeme asi tretinou vývaru. Rozmixujeme ponornými mixérom dohladka, dolejeme vývar. Ďalej pridáme zázvor, dosolíme, môžeme aj okoreniť a ešte 10 – 15 min. povaríme. Servírujeme s plátkom pečenej hrušky alyžičkou jogurtu alebo smotany.



♡♡♡

0 thoughts on “Tekvicová polievka s hruškami a zázvorom

  1. Ďakujem Simi 🙂

    Andrejka, vďaka, ja ich milujem aj pre chuť 😉 aj keď táto hrušková bola taká nasladlá…Prvý moment je nezvyk, ale s ďalším a ďalším sústom chutí viac a viac.

    Anet, ďakujem moc moc! 🙂

Napísať odpoveď pre Dora Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *