Príjemne jemná a prekvapivo sladkasto podmanivá…určite oslovila.
Na cca 6 porcií si pripravíme:
|
1. Rúru si predhrejeme na 180°C. Tekvicu nakrájame na kúsky aj so šupou, hrušky na tenké plátky, cibuľu ošúpeme a necháme vcelku. Všetko dáme piecť na papieri na pečenie na cca 30 – 40 min zo zmäknutia tekvice.
2. Tekvicu po upečení ošúpeme a spolu s hruškami a cibuľou zalejeme asi tretinou vývaru. Rozmixujeme ponornými mixérom dohladka, dolejeme vývar. Ďalej pridáme zázvor, dosolíme, môžeme aj okoreniť a ešte 10 – 15 min. povaríme. Servírujeme s plátkom pečenej hrušky alyžičkou jogurtu alebo smotany.
♡♡♡
tekvicovú nelúbim, ale krásny aranžmán !
milujem tekvicové polievky, už len pre tú nádhernú farbu 🙂 krásne :))
neskutočne nádherná fotka!
Ďakujem Simi 🙂
Andrejka, vďaka, ja ich milujem aj pre chuť 😉 aj keď táto hrušková bola taká nasladlá…Prvý moment je nezvyk, ale s ďalším a ďalším sústom chutí viac a viac.
Anet, ďakujem moc moc! 🙂