Špaldové penne so sicílskym pestom

     Viem, že ešte nie je sezóna paradajok. A tak skoro ešte nebude. Mne už sa síce na parapete čosi črtá, ale vonku na hriadkach akoby sa zastavil čas. Úroda nie a nie vyrašiť. Už začínam mať mierne obavy ohľadom tohtoročnej úrody.
     Takže ak ste náhodou prejedení pesta z medvedieho cesnaku a máte chuť na zmenu, prípadne menšie avízo leta, nech sa páči, recept z ďalekej horúcej Sicílie (kde sa už asi kúpu v mori…oooch)!

Špaldové penne so sicílskym pestom

 Ingrediencie (na 2 porcie):
  • špaldové penne 200g (ja Biomila)

 Na pesto:
  • paradajky 250g
  • ricotta alebo jemný tvaroh 75g
  • strúhaný parmezán 50g
  • bazalka cca 15 lístkov
  • cesnak 1 strúčik
  • píniové oriešky 50g
  • soľ, korenie podľa chuti
  

Špaldové penne so sicílskym pestom

– Najprv si pripravíme pesto. Paradajky prekrojíme na polovicu a vyberieme semienka aj s celou vodnatou časťou. Pevnú dužinu necháme. Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Všetky ingrediencie na pesto, okrem píniových semiačok, rozmixujeme na homogénnu omáčku. Kto chce, môže do pesta pridať aj olivový extrapanenský olej, bude krémovejšie. Ak je to potrebné, pesto ešte dochutíme soľou, či korením. 
– Cestoviny uvaríme v slanej vode. Medzitým nasucho na panvici upražíme píniové oriešky. Kto chce, môže ich rozmixovať spolu s ostatnými surovinami na pesto, ale ak ich použijeme vcelku a posypeme nimi hotový pokrm, lepšie vynikne ich chuť.
– Hotové cestoviny zmiešame s omáčkou pesto, posypeme píniovými orieškami, hoblinkami parmezánu a ozdobíme lístkom bazalky. Servírujeme.

Špaldové penne so sicílskym pestom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *