Risotto s lososom a surovou špargľou

     Sezóna špargle sa nám už pomaly končí a preto ešte rýchlo zverejním tento receptík, ktorý som síce robila ešte pred mesiacom, no stále ešte mám chuť čerstvej špargle na jazyku 🙂

   Tento rok som objavila čaro surovej špargle. Je výborná! Mne chutí ako mladý hrášok, lepšie ako varená! Keď som to zistila, inak som ju už ani nejedla 🙂 Skúste to aj vy, možno budete prekvapení…

.
.Ingrediencie pre 6 osôb:
.
  • čerstvá špargľa 500g
  • čerstvý losos 360g
  • ryža na risotto 320g
  • divoká ryža 30g
  • zeleninový vývar podľa potreby cca 0,75 – 1l
  • ryžová smotana 250 ml
  • mladá cibuľka 2ks
  • citrón ½
  • soľ morská
  • korenie
  • olivový olej

 – Na rozpálenej panvici si opražíme cibuľku nakrájanú na tenké kolieska. Pridáme ryžu a divokú ryžu a sprudka opražíme kým ryža nezosklovatie.

– Podlejeme horúcim vývarom, okoreníme, osolíme morskou soľou a necháme dusiť. Priebežne počas celého varenia stále ryžu podlievame vývarom až kým nie je uvarená.

– Ak chceme špargľu varenú, tak asi 10 min. pred dovarením ryže k nej vsypeme nakrájanú špargľu. Ponoríme ju do vývaru medzi ryžu, ale príliš nemiešame, aby sa nám nepoškodili hlavičky.

– Zároveň si pripravíme lososa. Toho nakrájame na kocky a pekne na grilovacej panvici jemne osoleného opražíme kým nechytí farbu.

– Keď je ryža uvarená, pridáme ryžovú smotanu, necháme zovrieť a odstavíme.

– Ak volíme špargľu surovú, primiešame ju teraz. Odkrojíme spodné zdrevnatelé časti, kde treba, tieto tiež trochu oškrabkáme. Nakrájame na asi 3 cm kúsky.

– Nakoniec k risottu pridáme lososa, ktorý je najkrehkejší. Podávame s citrónom, kto má chuť si risotto pokvapká, je potom sviežejšie.

♡♡♡

0 thoughts on “Risotto s lososom a surovou špargľou

  1. Vďaka za super recept,krémové rizoto robím často a teraz skúsim aj s lososom a bude to ľahký nedeľný obed.Jana

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *