Takže vuala:
200 ml víno
0/5 ks cibuľa
30 g eidam
30 g encián
30 g Niva
30 g parmezán
olej
1 ks bujón
150 ml mlieko
Na panvici opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľku. Prisypeme umytú ryžu a necháme chvíľku pražiť za stáleho miešania, kým nie je priesvitná. Následne zalejeme vínom a necháme ho odpariť. Potom prilejeme vodu, v ktorej sme si vopred uvarili bujón. Vývar nesmie byť studený, najlepšie ak je horúci, ale môže byť aj vlažný.
Ryžu varíme kým nie je mäkká. Podľa potreby prilievame teplý vývar. Ryža musí byť stále pod hladinou vývaru a stále musí jemne vrieť. Keď je ryža hotová, prilejeme mlieko a tiež chvíľku povaríme, pokiaľ sa nezohreje.
Následne do ryže vsypeme všetky syry, okrem parmezánu, nakrájané na malé kocočky a na nízkom ohni miešame, kým sa nerozpustia. Rizoto musí byť riedke až kašovité. Ak je príliš husté a lepkavé, pridáme mlieko. Tesne pred podávaním primiešame parmezán. Podľa chuti servírujeme posypané suchými alebo čerstvými lístkami petržlenu.
Výborné. Mňam!
My compliments for your blog and pictures included,I encourage you to photoblog,
http://photosphera01.spaces.live.com
Greetings from Italy,
Marlow
Grazie mille! Sono contenta che la mia opera piaccia. Sei il primo che ha commentato il mio blog! é un evento storico per me 🙂