Tarte tatin je šup-šup koláč. Aj keď niekto by mohol mať pred karamelom rešpekt, ako ja, ale treba skúšať, ono sa to poddá! Tento koláčik bol neskutočný! Tá vyváženosť kyslej rebarbory a sladkého karamelu…to musíte ochutnať. Prosím, spravte si ho, nebudete banovať!
Na tento recept budeme potrebovať nízku a širokú rajnicu s kovovými rúčkami, ktorú je možné použiť jednak na sporák ako aj do rúry. Ja som použila túto univerzálnu rajnicu Stone Legend od Delimano. Bola som zvedavá ako sa popasuje s koláčom a zvládol to na jednotku. Veľmi ľahko sa z nej na konci dezertík vyklopil a až na 1 kúsok na nej nezostalo nič prilepené! Môžem ozaj len odporučiť. Navyše vďaka špeciálnemu povrchu sa môže na nej používať aj kovové kuchynské náradie.
Na 1 koláčik o priemere 28 cm budeme potrebovať:
.
Na cesto:
Okrem toho:
|
…1. Maslo necháme zmäknúť, pridáme k nemu múku, vajce, soľ a cukor a vymiesime kompaktné cesto.
.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
kraasne fotky,Danka 🙂 a urcite aj kolacik musi byt paradny !
Ďakujem Martinka. Koláčik bol ozaj suprový! Sme sa oň skoro pobili 🙂
Toto urcite vyskusam, rebarbora je u z doma…
Budem sa tešiť, ja vždy obdivujem vaše krásne dielka, čo vychádzajú z vašich šikovných rúk a kochám sa… 🙂