Rebarborový tarte tatin so škoricou

Tarte tatin je šup-šup koláč. Aj keď niekto by mohol mať pred karamelom rešpekt, ako ja, ale treba skúšať, ono sa to poddá! Tento koláčik bol neskutočný! Tá vyváženosť kyslej rebarbory a sladkého karamelu…to musíte ochutnať. Prosím, spravte si ho, nebudete banovať!

 

Na tento recept budeme potrebovať nízku a širokú rajnicu s kovovými rúčkami, ktorú je možné použiť jednak na sporák ako aj do rúry. Ja som použila túto univerzálnu rajnicu Stone Legend od Delimano. Bola som zvedavá ako sa popasuje s koláčom a zvládol to na jednotku. Veľmi ľahko sa z nej na konci dezertík vyklopil a až na 1 kúsok na nej nezostalo nič prilepené! Môžem ozaj len odporučiť. Navyše vďaka špeciálnemu povrchu sa môže na nej používať aj kovové kuchynské náradie.

 

 

Na 1 koláčik o priemere 28 cm budeme potrebovať:
.
Na cesto:
  • špaldová múka hladká 250g
  • maslo 125g
  • štipka soli
  • vajce 1ks
  • trstinový cukor 50g
Okrem toho:
  • rebarbora 500g
  • trstinový cukor 150g
  • maslo 50g
  • mletá škorica 1ČL

1. Maslo necháme zmäknúť, pridáme k nemu múku, vajce, soľ a cukor a vymiesime kompaktné cesto.

2. Zapneme si rúru, aby sa nám predhriala.
.
3. Rebarboru nasekáme na kratšie kúsky.
.
4. Na pekáč hodíme cukor a necháme pomaly skaramelizovať.
.
5. Keď máme karamel pripravený, vypneme sporák a do rajnice prisypeme rebarboru. Na ňu rovnomerne naukladáme kúsky masla a posypeme škoricou.
.
6. Pripravené cesto vyvaľkáme približne do tvaru pekáča a prikryjeme ním rebarboru. Prípadné okraje zahneme dovnútra, po vyklopení budú tvoriť okraje koláča.
.
7. Pečieme pri 180°C cca 30 min.
.
8. Po upečení koláč necháme trochu vychladnúť a až potom vyklopíme.

.

 

 

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!

♡♡♡

0 thoughts on “Rebarborový tarte tatin so škoricou

  1. Budem sa tešiť, ja vždy obdivujem vaše krásne dielka, čo vychádzajú z vašich šikovných rúk a kochám sa… 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *