Priznám sa, crumble som ešte nikdy pred týmto receptom nerobila a teda ani neviem, či je tento postup úplne správny (Zainteresovaní, ak chcú, nech sa vyjadria :-)). Ale aj tak si myslím, že je to jeden z dezertov typu „hoď tam čo máš doma a čo máš rada“, takže som tomu až takú vážnosť neprikladala. Každopádne pokus vypálil dobre a k všeobecnej spokojnosti. Pre tých, ktorí by sa chceli nechať inšpirovať, nech čítajú ďalej.
Na 1 pekáč (ako na obr., cca 40 cm dĺžka):
1 šálka = 2 dcl
|
Rebarborové crumble |
– Rúru si predhrejeme na 180°C.
– Rebarboru nakrájame na kúsky dlhé asi 2 cm, obalíme v mletých mandliach, zmiešame s rozdrvenými amaretti a routo zmesou pokryjeme dno pekáča. Posypeme 1/2 šálky cukru.
– V mise zmiešame múku, 1/2 šálky cukru, ovsené vločky, soľ, zázvor a škoricu a premiešame. Pridáme maslo a trením zmesi medzi prstami vytvoríme posýpku.
– Posýpkou prikryjeme rebarboru na pekáči a pokryjeme mandľovými plátkami. Pečieme cca 20-30 min. alebo kým rebarbora nezmäkne.
– Podávame teplé, najlepšie s vanilkovou zmrzlinou alebo doplnené o iné čerstvé sezónne ovocie, papáme lyžičkami.
A takto sme si crumble vychutnávali my
…obložené čerstvými jahodami, s kávičkou a slnečnými lúčmi v záhradnom altánku 🙂
♡♡♡
Paráda! Recept vypadá chutně 🙂
Ďakujem Ruměnka, dnes by som tam dala viac rebarbory, ale vtedy som ešte nevedela, ze sa zvykne tak spiecť.