Tento pstruh je veľmi jednoduchá záležitosť. Postup je klasika, ale omáčka netradičná a tým je tento recept origoš. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky varené, pečené alebo šalátik, čo som zvolila aj ja. Dobrú chuť.
Pre 3 osoby si pripravíme:
|
– Rybu osolíme, okoreníme a pomúčime.
– Na panvici, na rozpustenom masle pražíme rybu najprv od kože a potom z druhej strany. Každý filet pražíme cca 15 min, potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
– Do panvice s výpekom vlejeme grappu, pridáme pretlačený cesnak, majoránku, rozmarín. Necháme grappu chvíľku odpariť a vlejeme vývar. Dusíme cca 5 min. a nakoniec precedíme. Vrátime na plameň a zahustíme trochou špaldovej múky.
– Filety naservírujeme, prelejeme omáčkou a dozdobíme plátkami citróna.
♡♡♡