Krásne predvianočné obdobie Vám prajem milí moji! Dúfam, že sa nenaháňate za darčekmi a nestresujete čo bude na vianočnom stole, tak ako trochu ja! Máme teraz menšiu krízu v kuchyni, nakoľko nám odišla rúra a ja tým pádom nemôžem vytvoriť tú krásnu voňavú vianočnú atmosféru…snáď to čoskoro vyriešime a do Vianoc stihnem niečo napiecť, aj preto, že u nás bude tráviť sviatky priateľova mama. Je sama, svokor zomrel. No a ako by to bolo, keby nevesta nič nenapiekla? Tak mi držte palce! 🙂
Zatiaľ sa utešujem, že Vianoce nie sú o jedle a aspoň mám čas na iné veci 🙂
Áno, tak to je. Vianoce sú predsa o pobudnutí všetci spolu, nájdení si pár chvíľ aj pre samých seba a svojich blízkych pri celoročnom naháňaní sa. Náklonnosť a lásku si okrem venovaného času prejavujeme aj vzájomným obdarúvaním sa. A ja by som chcela potešiť vás. Nehmotné darčeky v podobe kulinárskych inšpirácií vám poskytujem po celý rok, avšak tentoraz pôjde o drobnosti, ktoré poputujú k vám domov, môžete si ich ohmatať, obchytkať, ochutnať alebo sa tešiť pohľadom na ne. A aj preto, že som vás počas uplynulého roka veľkým množstvom receptov nepotešila, rozhodla som sa to teraz dohnať takto.
✮✮✮
Na čo sa môžete tešiť?
1. Kniha Food blogeři. Áno, túto knihu som posielala aj minulé Vianoce, ale zopár výtlačkov som si ešte ušetrila a opäť sa z nej môže tešiť niekto z vás.
✮✮✮
Prednedávnom som započala takú menšiu spoluprácu so značkou Biomila. Je to výrobná firma, ktorá sa zaoberá spracúvaním a výrobou produktov výhradne z bio surovín, ktoré si aj sama na svojich poliach dopestúva. V rámci predvianočnej dodávky potravín som bola obdarovaná krásnym vianočným balíčkom prekvapení a o pár z nich by som sa chcela podeliť s vami.
2. Jednou zo súčastí sladkého maškrtenia našich babiek v zimnom období boli sušené jabĺčka. Tie od Biomily budú určite chutiť ako domáce, keďže sú bio.
✮✮✮
3. U nás sa vždy smelo k vianočnému stromčeku až keď zaznel zvonček. Vtedy sme vedeli, že to zvoní Ježiško, ktorý nám doniesol darčeky. Aby aj u vás mohol Ježiško zazvoniť a pozvať vás tak k stromčeku, tretí obdarovaný sa bude tešiť z krásneho hlineného zvončeka ako symbola Vianoc. Je z tvorivých dielní Drahuškovo (komunitné centrum na pomoc osobám s autizmom) a vo farbách a s logom Biomily – červenou kvetinkou na bielom podklade.
✮✮✮
4. Tí, čo pravidelne sledujú môj blog vedia, že som robila a ešte sa aj chystám na recepty s biokorením od firmy Sonnentor. A keďže v zime niečo teplé padne vhod, výberom 10 vrecúšok čajov tejto značky by som chcela obdarovať štvrtého šťastlivca.
✮✮✮
Dúfam, že ste si vybrali svojho favorita. Tak sa sústreďte, teraz nasledujú podmienky.
– Napíšte mi na e-mailovú adresu: dorasart@gmail.com odpoveď na nasledujúcu otázku:
Koľko receptov s použitím aspoň jednej suroviny značky Biomila som do dnešného dátumu zverejnila?
– Druhou podmienkou je, aby ste mi pod tento príspevok napísali či a čo tento pečiete k Vianociam a tiež, či na vašom stole nebude chýbať aj niečo zdravšie (napr. koláčiky vegan / raw / bez cukru / tuku … a pod.) a môžete pripojiť aj recept na inšpiráciu, ak sa vám chce, poteším sa a inšpirujem a prispievateľa s osvedčeným a odskúšaným receptom zaradím do žrebovania dvakrát 🙂
– Nakoniec poprosím vaše meno pod akým ma sledujete na FB fanpage alebo tu na blogspote.
Správne odpovede posielajte do nedele 21.12., do 24:00 hod. V pondelok 22.12. (na moje narodeniny :-), uverejním správnu odpoveď a video so žrebovaním 4 výhercov od poslednej výhry po prvú. Darčeky zasielam len v rámci Slovenska a Českej republiky.
Veľa šťastia!
✮
Aj keď neskoro, ale predsa, bohužiaľ z pádnych dôvodov alebo možno osud chcel, aby to bolo práve na štedrý deň, zverejňujem videjko s výhercami súťaže. Rozhodla som sa zaradiť aj tých účastníkov, ktorí mi písali iba na moju e-mailovú adresu, samozrejme iba ak zodpovedali všetky moje otázky. Súťažiacich bolo 6.
Ako som už písala hore, výhry sú priradené od poslednej, štvrtej, po prvú.
4. Cena: čajíky – Gabinka Weissová
3. Cena: zvonček – Kristínka Ottavová
2. Cena: sušené jabĺčka – Karol Beňák
1. Cena: kniha – Miška Kuchárska
✮
Gratulujem a prajem krásne Vianoce!
✮
sleduji jako Blog of SpaceSusi. S příchodem malinké Sandry před 2 měsíci tento rok asi vynechám pečení, takže napeče mamina tak jako každý rok linecké, koňakové, kakaové cukroví, nějaké ty kokosky, rumové kuličky a tak 🙂 Jsme rodina zaměřená na tradice, takže klasika baštíme každý rok rybí polévku, smaženého kapra, bramborový salát…žádné vegan a bez cukru by se u nás nesetkalo s úspěchem (u mužské části rodiny) 🙂
Tento rok mi nejako chýba energia na vypekanie, tak len so synom upečiem medovníky a slané tyčinky a pizza slimáky z lístkového cesta a urobíme tiramisu. Máme radi aj klasické vianočné oplátky, tie sme (sladké aj slané) kúpili na vianočnej výstave v našej dedine.
Krásna súťaž! Ja na Vianoce vždy pečiem tradičné pečivo. O tom predsa Vianoce sú, o tradíciách. Teda aspoň u nás. Takže to je v znamení lineckých koliesok, vanilkových rohlíčkov, či štedráka. Možno až na to, že nevysmážame kapra, ale restujeme lososa. 🙂 Prajem krásne sviatky!
Zuzi, ďakujem za tvoj komentárik. Určite, že keď je bábätko, všetko ide bokom. Na toto sú dobré maminky a babky. Ale čítam tu nejaké síce podľa teba klasiky, ale mne nie známe. Hlavne koňakové a rumové mi nič nehovorí. Budem rada, ak mi pošleš recept.
Čo sa zdravého varenia týka, u nás sa to tiež nestretáva s veľkým nadšením, ale postupne, po malých dávkach sa to dá….
Toto poznám, tiež práve keď by som mala vypekať, tak ma to vôbec neťahá. Najviac ma to baví, keď nemusím 🙂 a po minulých skúsenostiach som zistila, že menej je viac. Ono sa to aj tak okuká a už to potom nikto nechce jesť 🙂 takže tento rok aj ja budem piecť pomenej, len na koštovku. A čo sa oplátok týka, tak to som tiež úplne nepripravená, kúpila som ich v nemenovanom obchodnom reťazci a hanbím sa za to! Ale neskoro som sa zobudila, dobre mi tak. A vôbec, akosi mi tie sviatky už ani neprídu také čarovné a sviatočné, už je to skôr taká povinnosť….a strácam chuť ich riešiť.
Miška ďakujem, to s tým lososom je zaujímavé. My robíme tiež klasiku – vyprážané rybie filé… 🙂
Ja som tento rok absolvovala taký malý pečiaci maratón- keďže ma čaká maturita a potom prijímačky, brala som tieto Vianoce ako dôstojnú rozlúčku s vypekaním na najbližší za knihami strávený čas.. a piekla sa aj klasika, aj kopec novôt, v malých dávkach, ale veeľa druhov.. nájde sa medzi nimi aj pár zdravších, pri ktorých som si zaexperimentovala a okrem pšeničnej múky používala aj špaldovú a pohánkovú.. a myslím, že všetko vyšlo skvele, už len odolávať do stredy 🙂
sledujem na FB ako Kris Ottavová 😉