„Potìa“ alebo „poutie di zucca“ je hustá tekvicová polievka pochádzajúca z piemontských údolí. Existujú rôzne verzie, ktoré pripomínajú polentu zo zmesi rôznych druhov múk. V tomto recepte sú protagonistami tekvica a zemiaky, ktoré sa rozumne snúbia s kukuričnou múkou, ryžou a mliekom. Hotová je za necelú hodinku a výsledkom je chutná a zamatovo krémová konzistencia.
Ingrediencie pre 6 osôb:
• 500 g tekvice • 3 veľké zemiaky • 6 PL ryže • 1 PL kukuričnej múky • 1 l mlieka • soľ |
1. Zemiaky a tekvicu ošúpeme (pokiaľ máme tekvicu hokaido, netreba), nakrájame na kocky, zalejeme vodou a dáme variť domäkka.
2. Následne pridáme polovicu mlieka a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Vlejeme zvyšné mlieko, osolíme a necháme zovrieť. Vsypeme ryžu, ktorú za občasného miešania uvaríme (cca 15 min.).
3. Nakoniec pridáme kukuričnú múku a za stáleho miešania polievku varíme ešte 5 min.
Táto polievočka sa výborne zajedá tekvicovými bochníčkami. Recept tu.
♡♡♡