Polievka z pečeného cesnaku s vlašskými orechmi a vegan smotanou


     Bohužiaľ som mala v poslednej dobe problémy s pc a tak sa moje blogovanie obmedzilo iba na fotenie bez publikovania. Dúfam, že už mi technika pôjde ako hodinky…aj vy máte niekedy pocit, že vám to robí naschvál?
     Chvíľu to teda u mňa ešte bude vyzerať trochu veľkonočne 🙂
Uf, dnes je veľkonočnný pondelok a musím povedať, že uplynulé sviatky mi dali trochu zabrať čo do jedenia. Veľmi som sa neobmedzovala, ale moje telo, zvyknuté už na striedmu, zdravú a ľahkú stravu, mi to dalo pocítiť a preto sa už teším ako opäť zajtra nabehnem na môj pôvodný režim. V záhradke mi už krásne raší žihľava, ktorej prvé výhonky sú plné sily a preto si ich doprajme v čajíku, smoothie, šaláte! Ale to už odbieham…
    Túto polievočku som robila ešte minulý týždeň. Je ozaj výborná, chuť cesnaku je omnoho jemnejšia ako v našej už tradične obľúbenej cesnačke, ale zasa vďaka chlebovej striedke bola hustá a orechy jej dodali šmrnc. A myslím, že mnohým z nás bude stačiť aj ako hlavné jedlo. Je dosť sýta.  

Na 4 porcie si pripravíme:
  • ružice cesnaku 3 ks
  • cibuľa 1 ks
  • olivový olej 2/3 PL
  • ryžová alternatíva smotany Alpro 200ml
  • zeleninový vývar (bujón) 1l
  • vlašské orechy 100g
  • chlebová striedka z 2 krajcov (alebo z bagetiek)


– Cesnak rozdelíme na strúčiky, odkrojíme tvrdé pätičky a dáme piecť pri 180C cca 30 min. Zároveň s ním nasucho pečieme orechy – pozor, aby vám nezhoreli ako mne…
– Upečený cesnak necháme vychladnúť a potom ho zo šupiek vylúpneme.
– Medzitým cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme na oleji, prilejeme smotanu, horúci vývar, chvíľu miešame a prisypeme cesnak, orechy a chlebovú striedku. 
– Necháme zovrieť a odstavíme. Rozmixujeme dohladka.
– Podávame posypané sekanými orechami alebo obľúbenými bylinkami, napr. petržlenovou vňaťou…


Moja polievka je trochu tmavšia, pretože som použila celozrnný špaldovo-ražný chlebík.


♡♡♡

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *