Pečené filety zo zubáča s pistáciovou plnkou

     Musím povedať, že som typ, ktorý sa na Vianoce vždy teší na vyprážané rybie filé. Na foodblogerku je to asi trochu prízemné, ale som už taká. Mame som vždy kradla kúsky z misy, keď sa schyľovalo k štedrej večeri. Avšak takýmto milým a chutným ozvláštnením ako spracovať rybie filety, tiež nepohrdnem. Najmä na odľahčenie po vianočných „prejedačkách“.


Pre 4 osoby si pripravíme:
  • filety zo zubáča Ryba Žilina
  • mangoldové listy 100g
  • pór 1ks
  • sušené paradajky 6 ks
  • pistácie lúpané cca 2 hrste
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej extra vergine
1. Póru odkrojíme bielu hlavičku a konce listov. Hlavičku nakrájame na kolieska a podusíme (ja na panvici v troške vody). Listy póru navzájom pooddeľujeme a v horúcej vode necháme pár minút povariť (cca 3-5 min), aby zmäkli, ale aby stále držali tvar.

2. Paradajky nakrájame na menšie kúsky a spolu s pistáciami a bielou časťou póru rozmixujeme nahrubo. Mangoldovým listom vyrežeme bielu časť a zbytok nasekáme nadrobno.

3. Vymeriame si kus alobalu podľa veľkosti ryby – budeme ju doňho baliť. Na alobal vedľa seba poukladáme pórové listy tak, aby sa pozdĺžne čiastočne prekrývali (aby medzi nimi neboli medzery). Priečne na pór do stredu uložíme filety ryby dva vedľa seba, naň pistáciovú plnku, posypeme nasekaným mangoldom a prikryjeme ďalšími dvoma filetami. Cez takúto rybu ešte prekladáme pórové listy raz z jednej, raz z druhej strany, tak, aby ju celú obalili. Nakoniec zabalíme do alobalu a to isté urobíme s druhou várkou ryby.

4. Pečieme 20 min. v rúre predhriatej na 180°C.

5. Podávame nakrájané na plátky so zemiakmi alebo šalátom podľa lubovôle.



♡♡♡

0 thoughts on “Pečené filety zo zubáča s pistáciovou plnkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *