Pane tostato con pere e gorgonzola – Pečený chlieb s hruškami a gorgonzolou

Tak dámy a páni, som zvedavá čo poviete na toto. No, je pravda, že fotka vyzerá maximálne nevábne, ale chuťový zážitok, to už je iná téma. Je to sladká a slaná chuť zároveň, niečo, čo som nikdy predtým neskúsila. A najlepšie bolo, že po dojedení som mala ešte chuť na niečo (poznáte to „niečo by som si ešte dala“), ale nevedela som čo, nakoľko slané som už mala a sladké tiež, taký zvláštny pocit v ústach, aj by som jedla aj nie… 🙂


hrušky 2ks
gorgonzola cca 100g
tmavý chlieb 4-6 krajcov
zeleninový vývar 1dcl
parmezán na posypanie
soľ
korenie

Do nádoby na zapekanie poukladáme na dno chlieb a lyžicou trochu polejeme vývarom, osolíme, okoreníme, posypeme kúskami gorgonzoly. Hrušky nakrájame na pásiky, chlebu okrájame kôrku a nakrájame na trojuholníky. Na spodnú chlebovú vrstvu naukladáme hrušky nakrájané na pásiky na striedačku s chlebom a kúskami gorgonzoly. Posypeme parmezánom a dáme zapiecť na cca 20 min. pokiaľ hrušky nezmäknú a syr sa neroztopí.
Vrchný chlebík máme pekne spečený, schrumkovatelý, ochutený parmezánom, naň si položíme upečenú hruštičku, sladkú ako med a pikantnú gorgonzolu; celú plejádu chutí dopĺňa jemná chuť korenia. Ham do pusy!

0 thoughts on “Pane tostato con pere e gorgonzola – Pečený chlieb s hruškami a gorgonzolou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *