Tak dámy a páni, som zvedavá čo poviete na toto. No, je pravda, že fotka vyzerá maximálne nevábne, ale chuťový zážitok, to už je iná téma. Je to sladká a slaná chuť zároveň, niečo, čo som nikdy predtým neskúsila. A najlepšie bolo, že po dojedení som mala ešte chuť na niečo (poznáte to „niečo by som si ešte dala“), ale nevedela som čo, nakoľko slané som už mala a sladké tiež, taký zvláštny pocit v ústach, aj by som jedla aj nie… 🙂
• hrušky 2ks
• gorgonzola cca 100g
• tmavý chlieb 4-6 krajcov
• zeleninový vývar 1dcl
• parmezán na posypanie
• soľ
• korenie
Do nádoby na zapekanie poukladáme na dno chlieb a lyžicou trochu polejeme vývarom, osolíme, okoreníme, posypeme kúskami gorgonzoly. Hrušky nakrájame na pásiky, chlebu okrájame kôrku a nakrájame na trojuholníky. Na spodnú chlebovú vrstvu naukladáme hrušky nakrájané na pásiky na striedačku s chlebom a kúskami gorgonzoly. Posypeme parmezánom a dáme zapiecť na cca 20 min. pokiaľ hrušky nezmäknú a syr sa neroztopí.
Vrchný chlebík máme pekne spečený, schrumkovatelý, ochutený parmezánom, naň si položíme upečenú hruštičku, sladkú ako med a pikantnú gorgonzolu; celú plejádu chutí dopĺňa jemná chuť korenia. Ham do pusy!
Gorgonzola a hrusky spolu nikdy nesklamu, musi to byt mnamka!!
no Luci, ja si asi budem musieť ešte trošku privykať na tieto chute a myslím, že by to bolo nasurovo asi lepšie…
Dorinka a ta pěkná tlustá kuchařka je copak za knihu? 🙂
To darček z talianska. Kniha celá o jedlách z cestovín…asi 1000 strán.
viac tu:
http://dorasart.blogspot.com/2010/02/velmi-chutna-fazulova-polievocka-s.html
A ktože mi to píše?
Gorgonzola s hruškami alebo jablkami – skvelá kombinácia. Ovocie výborne vyvažuje pikantnú a silnú chuť syra. Tak veľa odvahy v sladko-slanom experimentovaní.