Séria rastlinných mliek pokračuje a dnes vám predstavím ovsené mlieko. Je veľmi jednoduché na prípravu, podobne ako mlieko kokosové alebo vlašské, ktorých recepty som vám už priniesla a filtrovať by ste ho mali vždy, lebo tuhá zložka je naozaj dosť relevantná, takže sa „nestratí“ ako napríklad pri kokosovom mlieku.
Toto mlieko je lahodné, jemné a celkom chutné. Môžete si ho pripraviť bez akýchkoľvek prísad a vtedy je bez problémov použiteľné aj do slaných jedál, alebo pridáte svoje obľúbené, najlepšie zdravé sladidlo, a pripravíte si z neho nápoj, či kašu. Čoskoro vám prinesiem aj tipy na chutné recepty za použitia ovseného mlieka. Okrem toho, zbytok po filtrácii viete využiť tiež a to buď na zahusťovanie omáčok, polievok alebo do rôznych placiek, či hodiť do chleba alebo koláča…verím, že sa vo využití vynájdete 😉
- ovsené vločky 5PL
- filtrovaná voda 0,5l
- ďatle 5 ks
- vanilkový struk 1 ks
.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
Ďakujem obchodíku Apropos za zapožičanie prestierania.
♡♡♡