S Miškou sa „gastrokamarátime“ už nejakú tú dobu. Sranda je, že sme sa zoznámili cez môjho priateľa, tiež rodáka z Myjavy, no dodnes sme sa nestretli. Sledujem ju od úplných začiatkov jej kulinárskeho tvorenia a aj keď si blog založila až po mne, poviem vám, jej náskok už nedobehnem. Spustila to zhurta a vložila do toho celú svoju dušu i srdce. Snaží sa všemožne propagovať, dokonca o nej viackrát písali v rôznych slovenských časopisoch. Ja vravím, že raz minimálne napíše knihu. Najnovšie to vyzerá, že sa z nej stane medzinárodná gastrohviezda, nakoľko jej píše už aj pán Židek, ktorému pravdepodobne bude dávať lekcie indickej kuchyne. V Indii by jej mali udeliť minimálne ocenenie rádu indickej zlatej varešky za tak prospešnú propagačnú činnosť v zahraniči.
Dnes som varila jeden z jej receptov. Teraz to možno bude vyzerať, že sme sa s Miškou dohodli nakoľko nedávno písala ona o mne. Nie je to tak, pretože ako môžete vidieť v komentároch pri tomto príspevku, kuriatko som sa chystala pripraviť už dávnejšie. Konečne som sa k tomu dostala a môžem úprimne vyhlásiť, že papaníčko bolo fajnové, páčilo sa aj priateľovi a to je to najpodstatnejšie, mať vedľa seba spokojnú polovičku 🙂
Trošku pripomína paprikáš, no najmä sa mi veľmi páčila zmes korenín, ktoré doň idú, stále som mäsko počas prípravy koštovala a myslím, že nabudúce ho skúsim urobiť bez smotany 🙂 Dnes sa sama seba pýtam prečo som z Miškinho blogu už dávnejšie niečo nevyskúšala…???
Jeeej Dorka, ty si zlata 🙂 Ale si ma aj dobre rozosmiala :))) Mala som z toho trochu tremu, ked si pisala, ze to budes teraz cez vikend varit, tak som cakala, ci nieco napises pod recept a uz som si tak hovorila, ej nechutilo :)) Tesim sa, ze ste si obaja posmakli. A co sa ti k tomu viac hodilo ryza alebo ta cestovina? Dakujem za tvoju pochvalu 🙂
Jednoduchých a chutných receptov na úpravu kuracieho mäsa nie je nikdy dosť 🙂 Ja nie som žiaden kulinár, varenie je pre mňa skôr nutnosťou a nie zábavou, ale na blogy o varení sa chodím pozerať rada. Aj na tom slovensko-indickom som už dávnejšie bola. Ale jeho podoba bola vtedy určite iná. Žeby tu boli dve blogerky Slovenky, ktoré žijú v Indii? Aby som nezabudla, fotografia je zase excelentná.
pre mimi… Nie, len som zmenila vzhlad blogu, inak je to stale ten isty 🙂
Miska, bolo to naozaj chutne a urcite este nieco z tvojho blogu poskusam!
Ja som cestovinove nejedla, lebo sme mali polievku s cestovinkou, sice inou, ale … S ryzou som si pochutila, zatialco Jarko si dal penne. Vravi, ze mu chutilo 🙂 „rurky sa k tomu hodia“. Takze oba varianty podla mna mozu byt. Ja uz som potaliancena, takze cestovina len s echt omackou :-))) ale kazdy podla gusta.
Mimi, dakujem, vzdy si pochvalu vazim a kazdy komentar ma potesi.
Aj ked nie zalubu vo vareni, aspon tu vo foteni mame spolocnu 😉