Aj keď bol dnes u nás v Brezovej pod Bradlom relatívne slnečný deň a musím sa pochváliť, že sa nám opäť podarilo trochu počachrať v záhradke, zima ešte stále vystrkuje rožky. Teraz večer je vonku pekne studený vetrisko a preto dobre padne takáto sladká a myslím, že aj celkom zdraviu neškodná útecha.
Ingrediencie na 2 veľké plechy (cca 50ks):
|
– Všetky ingrediencie spolu zmiešame.
– Brusnice do cesta vylejeme aj so zvyšnou vodou, v ktorej boli namočené.
– Za pomoci dvoch malých lyžičiek tvarujeme dlabky alebo môžeme zmes natlačiť do silikónových formičiek, ako som urobila ja (ľahko sa vyklápajú).
– Pečieme cca 10 min pri 180°C alebo do mierneho zhnednutia povrchu.
Musím priznať, že som si matcha dezerty v poslednej dobe celkom obľúbila. Dávajú sladkosti taký iný rozmer, šmrnc, jemne ju potláčajú a dopĺňajú o pre mňa doteraz nepoznanú chuť.
♡♡♡
Právě zkouším, ale teda nikdy víc.. Vůbec mi to nedrží pohromadě, zkoušela jsem přidat vejce, i se sněhem jako klasické kokosky a bez úspěchu.. Nějaký tip co s tím? Do koše to házet opravdu nechci 🙁