V rámci likvidovania letných dorostkov a prípravy na zimu som z posledných listov mangoldu uvarila polievku. Ide v podstate o klasiku (ak nie mangoldovú, tak špenátovú), do ktorej jednoducho len zakomponujeme rozmarín. Túto kombináciu veľmi vrelo odporúčam, ak sa vám už zunovala trochu nevýrazná chuť mangoldu alebo aj špenátu, nakoľko sú si veľmi podobní.
Presné množstvá surovín nechám na vašom uvážení:
• mangoldové listy
• zeleninový vývar
• soľ
• pár lístkov rozmarínu
• podľa chuti trochu slaniny
• podľa chuti strúhaný syr (ja parmezán)
Mangoldové listy sparíme, pridáme k nim lístky rozmarínu a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Ak by sa nám masa ťažko mixovala, môžeme si pomôcť prilievaním vývaru, ktorý dodá redšiu konzistenciu a umožní ľahšiu manipuláciu. Rozmixovaný mangold dolejeme vývarom, ak treba, dosolíme a necháme zovrieť. Hotovo.
Podávame s opraženou slaninkou a strúhaným syrom, prípadne krutónkami, kto má ako rád.
vyzeraa kraasne 🙂
Martinka, ďakujem 🙂
Tak tomu říkám zajímavý a originální receptík 🙂
Ďakujem veľmi pekne Jani 🙂