Už dlhšie si v hlave omieľam, že tento rok nesmiem levanduľovú sezónu prepásnuť a z tohto kvetu niečo chutné vymyslieť. Konečne som sa hecla a okre sušených kvietkov, s ktorými ešte niečo vymyslím (máte nejaké origoš tipy? Okrem voňavých vrecúšok…) priebežne používam aj tie čerstvé. Už ste mali možnosť so mnou ochutnať levanduľové smoothie a dnes to bude levanduľová zmrzlina. Chutila naozaj božsky a to nepreháňam. Vždy som tieto zaujímavé chute obdivovala v zmrzlinárňach a pri tomto mojom pokuse som sa presvedčila, že to ide aj doma a to veľmi ľahko! Tak keď sa oteplí, skúste!
Na 6 zmrzlinových kopčekov (teda pre 2-3 osoby) si pripravíme:
|
1. Levanduľové kvety opláchneme, oddelíme od stoniek a hodíme do mandľového mlieka. Necháme 24 hod. stáť.
2. Mandľový nápoj scedíme. Čierne ríbezle buď vidličkou rozdrvíme alebo rozmixujeme v minimixéri a zmiešame s nápojom. Nakoniec pridáme javorový sirup.
3. Zmes vlejeme do zmrzlinovača a pripravíme podľa návodu. Ak nemáme zmrzlinovač, vložíme v nejakej dóze celú zmes do mrazničky a každú pol hodinu premiešame a vrátime až pokiaľ nám nevznikne zmrzlinka.
Pri príprave tohto receptu som použila zmrzlinovačFrozen od Delimano.
Musím bonznúť, že túto zmrzlinu s chuťou zjedol aj náš adolescentný syn, ktorý je zásadne proti všetkému zdravému, alternatívnemu, surovému a netradičnému. Síce nevedel, že papá levanduľové kvety, ale keď sa nepýtal… 🙂
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
♡♡♡
Krása…a ak to aj vonia tak ako si predstavujem, tak to musí byť tá najlepšia zmrzlina!
🙂 myslím, že bohužiaľ nevoňala…ale nečuchala som. No aj keď nie, chuť všetko nahradila