Mandľovo-levanduľová zmrzlina s čiernymi ríbezľami

Už dlhšie si v hlave omieľam, že tento rok nesmiem levanduľovú sezónu prepásnuť a z tohto kvetu niečo chutné vymyslieť. Konečne som sa hecla a okre sušených kvietkov, s ktorými ešte niečo vymyslím (máte nejaké origoš tipy? Okrem voňavých vrecúšok…) priebežne používam aj tie čerstvé. Už ste mali možnosť so mnou ochutnať levanduľové smoothie a dnes to bude levanduľová zmrzlina. Chutila naozaj božsky a to nepreháňam. Vždy som tieto zaujímavé chute obdivovala v zmrzlinárňach a pri tomto mojom pokuse som sa presvedčila, že to ide aj doma a to veľmi ľahko! Tak keď sa oteplí, skúste!

Na 6 zmrzlinových kopčekov (teda pre 2-3 osoby) si pripravíme:
  • mandľový nápoj Alpro touch of vanilla 350 ml
  • levanduľové kvety 30ks
  • čierne ríbezle 50 bobuliek a aj viac, ak máte
  • javorový sirup 5PL
1. Levanduľové kvety opláchneme, oddelíme od stoniek a hodíme do mandľového mlieka. Necháme 24 hod. stáť.
2. Mandľový nápoj scedíme. Čierne ríbezle buď vidličkou rozdrvíme alebo rozmixujeme v minimixéri a zmiešame s nápojom. Nakoniec pridáme javorový sirup.

3. Zmes vlejeme do zmrzlinovača a pripravíme podľa návodu. Ak nemáme zmrzlinovač, vložíme v nejakej dóze celú zmes do mrazničky a každú pol hodinu premiešame a vrátime až pokiaľ nám nevznikne zmrzlinka.

Pri príprave tohto receptu som použila zmrzlinovačFrozen od Delimano.


Musím bonznúť, že túto zmrzlinu s chuťou zjedol aj náš adolescentný syn, ktorý je zásadne proti všetkému zdravému, alternatívnemu, surovému a netradičnému. Síce nevedel, že papá levanduľové kvety, ale keď sa nepýtal… 🙂 

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
♡♡♡

0 thoughts on “Mandľovo-levanduľová zmrzlina s čiernymi ríbezľami

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *