Malá zmienka o Dore za hranicami Slovenska

     Aj keď Francúzi majú neopakovateľnú kuchyňu a mohla by som sa od nich ešte veľa učiť, predsalen sa stal malý zázrak a možno sa dozvedia čo-to o tom ako sa varí u Dory.
Tento malý úspech za hranicami Slovenska mi bol dopriaty vďaka mojej kamarátke Anke, ktorá žije v Paríži a okrem toho, že má dve malé dietky sa stíha aj aktívne zapájať do aktivít slovensej komunity vo Francúzsku napríklad aj tým, že prispieva do francúzsko – slovenského periodika Spravodaj. Anka ma oslovila, či by mohla o mne napísať zopár riadkov do toho koncoročného a ja som samozrejme nemohla odmietnuť. Toto je výsledok.

Preklad textu by mal znieť nasledovne:
Jeden blog a veľa vášní, to je Danka Kulifajová, mladá šarmantná Slovenka milujúca cestovanie, tanec, fotografovanie a varenie. Vyštudovala Taliansky jazyk a literatúru a dlhé roky chodila pravideľne do Talianska, kde si obľúbila okrem krásy krajiny aj rôznorodosť a vôňu tamojšej kuchyne. V roku 2009 sa rozhodla vytvoriť svoj vlastný kulinársky blog Dora’s art plný chutných receptov a krásnych fotografií, pri pohľade na ktoré zacítite vôňu a chuť prezentovaných jedál. Jej recepty sa objavili v časopisoch Emma, F.O.O.D. a Foodissimo. Nie náhodou sa stal blog Dora’s art súčasťou českej knihy Blanky Dvořákovej “Food blogeři “ – Gurmánske inšpirácie od 20 známych českých a slovenských blogerov. Kniha vyšla len nedáno a nájdete v nej nielen Dankinu taliansku kuchyňu, ale aj kuchyňu tureckú, vietnamskú či indickú. Pre inšpiráciu sme pre vás vybrali jeden z receptov Dora’s art. 
Link na Dora’s art http://dorasart.blogspot.com/ 
Ako recept som poskytla túto Vianočku s marcipánom, ktorú už poznáte.
Anke veľmi pekne ďakujem a ak sa nájdu nejakí francúzsko-slovenskí čitatelia na mojom blogu, ktorí sa o mne dozvedeli spomínanou cestou, týmto ich pozdravujem, ďakujem za návštevu, ktorá dúfam, nebola posledná! 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *