Veľmi zaujímavý receptík. Stopkový zeler mi veľmi nechutí, ale takto upravený do pyré skombinovaný s cestovinami a doplnený o tvarohové fašíročky nabral úplne iné chuťové dimenzie. Mňam! Vyskúšajte!
Makaróny so zelerovým pyré a tvarohovými guľôčkami |
Pre 4-6 osôb:
Guľôčky:
- mäkký, hladký tvaroh 300g
- strúhaný parmezán 100g
- hladká múka 75g
- žĺtok 1ks
Cestoviny:
- makaróny 500g
- zväzok petržlenovej vňate s listami 1ks
- nasekaná petržlenová vňať 1PL
- nastrúhaná citrónová kôra 1/2 PL
- extra panenský olivový olej 6PL
- citrónová šťava 1PL
– Rúru si predhrejeme na 200C. Zmiešame tvaroh, parmezán, múku, soľ a žĺtko, petržlenovú vňať a citrónovú vňať. Formujeme guľôčky o veľkosti orieška. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme 2PL olivového oleja. Pečieme 10 min. až kým nie sú tuhé.
– Cestovinu si dáme variť v osolenej vode.
– Zelerové stonky pokrájame a podusíme na panvici s 1 PL oleja cca 3 min.. Následne ich aj s čerstvými zelerovými listami, 3PL oleja, citrónovou šťavou a štipkou soli rozmixujeme.
– Uvarenú cestovinu zmiešame so zelerovým pyré, doplníme tvarohovými guľôčkami a podávame. Podľa chuti posypeme strúhaným parmezánom.
– Uvarenú cestovinu zmiešame so zelerovým pyré, doplníme tvarohovými guľôčkami a podávame. Podľa chuti posypeme strúhaným parmezánom.
Makaróny so zelerovým pyré a tvarohovými guľôčkami |
Tak toto vyzerá skvele!
Ďakujeeem 🙂
velmi inspirujuce, takuto kombinaciu som este nevidela a gulocky ma fakt zaujali, chutné 🙂
Dakujem Tatiana, ano bolo to celkom zaujimava uprava cestoviny 🙂
to nemá chybu!
Ďakujem 🙂