Dnes som zasa o kúsok múdrejšia. Podarili sa mi lievance bez lepku. Voľakedy by som neverila, že niečo také vôbec ide vyrobiť. Sú síce tmavšie ako tie z bielej múky, ale o to chutnejšie. Skúsite?
Ingrediencie na 12 kusov doliek:
- lieskovce 130 g
- vajce 1 ks
- lieskovoorieškový nápoj Alpro 50 ml
- olej 20 ml
- trstinový cukor 20 g
Marhuľový džem:
- čerstvé marhule 15 ks
- levanduľové kvietky 20 ks
Postup:
– Marhule vykôstkujeme, nakrájame na kúsky, pridáme levanduľové kvety (len koncové kvietky bez stoniek). Všetko v teflónovom hrnci, jemne podliate vodou (ozaj len na dno), varíme, kým marhule nezmäknú a nerozpadnú sa do konzistencie džemu – cca 20 min.
– Lieskovce opražíme nasucho na panvici. Po odstavení necháme trochu vychladnúť a trením medzi dlaňami z nich ošúchame šupky.
– Lieskovce rozmixujeme s cukrom na múčku, pridáme vajce, olej, lieskovoorieškový nápoj a vymiešame do hladkého dolkového cesta.
– Malou naberačkou umiestňujeme dolky na panvicu jemne potretú olejom tak, aby sa navzájom nedotýkali (ak máme na to špeciálnu panvicu, ešte lepšie).
– Hotové dolky prelejeme marhuľovým džemom.
Dobrú chuť!
Ja vždy tak rada obdivujem tvoje nádherné fotografie a lákavé recepty 🙂
Dakujem Ywet 🙂 ja som podla teba piekla uz velmi velakrat, ani som sa nepochvalila 🙂 a este vela tvojich receptov mam odlozenych, ze musim urobit 😉 Som rada, ze inspirujem aj ja teba 🙂
Vyskúšané, určite odporúčam, sú skvelé! 🙂
Ďakujem Katuška ♡