Lieskovcové dolky s marhuľovo-levanduľovým džemom (bezlepkové a vegan)

  

     Dnes som zasa o kúsok múdrejšia. Podarili sa mi lievance bez lepku. Voľakedy by som neverila, že niečo také vôbec ide vyrobiť. Sú síce tmavšie ako tie z bielej múky, ale o to chutnejšie. Skúsite?

Ingrediencie na 12 kusov doliek:
Marhuľový džem:
  • čerstvé marhule 15 ks
  • levanduľové kvietky 20 ks

Postup:
– Marhule vykôstkujeme, nakrájame na kúsky, pridáme levanduľové kvety (len koncové kvietky bez stoniek). Všetko v teflónovom hrnci, jemne podliate vodou (ozaj len na dno), varíme, kým marhule nezmäknú a nerozpadnú sa do konzistencie džemu – cca 20 min.
– Lieskovce opražíme nasucho na panvici. Po odstavení necháme trochu vychladnúť a trením medzi dlaňami z nich ošúchame šupky.
– Lieskovce rozmixujeme s cukrom na múčku, pridáme vajce, olej, lieskovoorieškový nápoj a vymiešame do hladkého dolkového cesta.
– Malou naberačkou umiestňujeme dolky na panvicu jemne potretú olejom tak, aby sa navzájom nedotýkali (ak máme na to špeciálnu panvicu, ešte lepšie). 
– Hotové dolky prelejeme marhuľovým džemom. 

Dobrú chuť!

0 thoughts on “Lieskovcové dolky s marhuľovo-levanduľovým džemom (bezlepkové a vegan)

  1. Dakujem Ywet 🙂 ja som podla teba piekla uz velmi velakrat, ani som sa nepochvalila 🙂 a este vela tvojich receptov mam odlozenych, ze musim urobit 😉 Som rada, ze inspirujem aj ja teba 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *