Tento recept mi skrsol v hlave spontánne pri úvahe nad tým, čo so záplavou hrozna, ktorá nám ostala ešte od oberačky. V koláči tento kôstkový typ veľmi neobľubujem a tak som sa rozhodla pre alternatívu v slanom prevedení. Vzniklo kura na hrozne s prílohou vo forme hroznového šalátika. Nech sa páči.
|
Kuracie prsia na hrozne
|
Pre 4 osoby budeme potrebovať:
- kuracie prsia 4 ks
- červené alebo biele hrozno alebo ich kombinácia 3 – 4 strapce
- červené víno 2 – 2,5 dcl
- badián vcelku 1 ks alebo štipku práškového
- škorica zvitky 1 ks
- klinčeky štipku mletých
- olivový olej 2 PL
- soľ, trstinový cukor
- múka alebo škrob alebo iné zahusťovadlo 2PL
– Prsia, ak sú príliš hrubé, jemne naklepeme, osolíme a na rozpálenom oleji v priestrannej panvici prudko opražíme z oboch strán.
– Keď sú prsia z oboch strán zatiahnuté, pridáme hroznové bobule a podlejeme vínom. Prsia ponadvihujeme tak, aby sa hrozno dostalo pod ne a dobre sa podusilo. Pridáme koreniny a necháme dusiť cca 20-30 min. do zmäknutia mäska.
– Po udusení prsia vyberieme a prikryjeme, aby nevychladli. Omáčku precedíme, ale ak máte bezkôstkové hrozno, netreba, vtedy len vyberieme badián a škoricu.
– V šálke si rozmiešame v troche vody múku a prilejeme k omáčke. Na miernom plameni miešame kým nezhustne. Ak je potrebné, dochutíme trstinovým cukrom alebo soľou.
– Do zahustenej omáčky vrátime prsia a môžeme sa popiplať a povyberať aj scedené šupky zo sitka.
– Podávame s ryžou alebo s bagetkou, prípadne, ak nám ostalo hrozno, s týmto hroznovým šalátom.
vypadá to neskutečně
🙂 ďakujem
prave som dokoncil Vas recept a predcil moje ocakavania je to perfektne….
Fiha, tak to ma nesmierne teší, že ste boli spokojný a pochutili si. A tiež nemenej preto, že ste sem aj napísali výsledok a dojmy. Málokedy sa to stáva, že by mi ľudia dali vedieť ako to dopadlo! Prajem všetko dobré a veľa chuti! 🙂
vyzera super, paci sa mi ta kombinacia