Králik na horčici a smotane

     
     Tak tento králik vážení bol rozhodne asi na ten najlepší spôsob na aký som kedy pripravovala. Jemné, mäkké mäsko, žiadne žuvanie podošvy sa nekonalo. Recept mám z Apetitu 5/2012, je s minimálnymi obmenami.
Pre veľa hladných ľudí potrebujeme:
králik 1 ks 
slanina nakrájaná plátky – množstvo podľa chuti
cesnak 3 strúčiky
horčica 6 PL
maslo 100 g
smotana na šľahanie 150 ml
biele víno 150 ml
soľ, korenie, čerstvý tymián
hladká múka 1-2PL
Rúru si predhrejeme na 200°C. Králika naporcujeme, prešpikujeme slaninou (ak nám slanina ostane, tak plátky len tak poukladáme už na zajaca v pekáči) a cesnakom, vložíme do pekáča a podlejeme vínom. Zmäknuté maslo zmiešame s horčicou, smotanou, pridáme lístky tymiánu, soľ a korenie a touto zmesou pokryjeme kúsky králika. Nakoniec ešte mäso poprekladáme vetvičkami tymiánu (a slaninou, ak nám ostala).
Pečieme 30 min. prikryté, potom 30 min. odokryté. Králika vyberieme z pekáča a omáčku zahustíme múkou (na mojej foto nie je omáčka). My sme podávali s varenými zemiakmi, preliate omáčkou, ale hodila by sa mi aj taká čerstvá chrumkavá bageta.

0 thoughts on “Králik na horčici a smotane

  1. Králík je výborné masíčko,ale už jsem ho pěkně dlouho neměla,takže mě teď díky tobě přepadla mslná 🙂

  2. Danka,to je ale prekraasne jedlo!!!a vobec nepochybujem o jeho chutnosti..ja som kralika nejedla uz rokyyy,takze len nostalgicky spominam..kedysi sme chovali,ale teraz uz akosi nemam pristup k domacemu:(

  3. Jani, tak to som rada 😀 len si daj, veď králičie ani tak neškodí línii 😉

    Maťka, ďakujem, my máme domáceho ojojoj, aj z mojej, aj z priateľovej strany. Skôr tie inšpirácie chýbajú 🙂

  4. Robievam často králičie mäso , chováme doma .Vyskúšam 🙂 podobný som našla na vareche a nemrzí ma že som vyskúšala je zaradený v našom jedálničku často . Tento tvoj vyzerá skvele v nedeľu idem na to ! Krásne foto 🙂

  5. Akeber, aj moji rodičia chovajú, aj priateľovi 🙂 Budem rada, ak sa podelíš s tým svojim receptíkom z varechy, nabudúce skúsim vyskúšať ten 🙂

  6. dlho som zhanala kralika a ked uz som ho konecne zohnala zrazu som nevedela co s nim. Rozporcovany uz niekolko mesiacov odpociva v mrazaku. Uz viem ze cakal na tento recept! hned ako zozeniem cerstvy tymian ho pripravim.

    Dakujem

    Katka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *