Tak toto jedlo nie je veľmi fotogenické 🙂 ale zato veľmi dobré. Bôbové pesto môžete okrem toho použiť aj ako dip alebo na bruschettu alebo do pinzimonia – na namáčanie surovej zeleniny. Takže neviem, či názov „pesto“ je adekvátny…volajte si ho ako chcete, dôležité je vykúšať! Za pokus to určite stojí!
Pre 2 osoby potrebujeme:
|
1. Bôby necháme cez noc vo vode. Následne ich uvaríme.
2. Bôby spolu s paradajkami, pestom, konopným olejom a soľou rozmixujeme do hladka alebo do požadovanej konzistencie. Ak je príliš husté, prilievame po častiach teplú vodu.
3. Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody a dávame pozor, sú hneď hotové (do 5 min.). Radšej ich vyberieme, keď sú ešte na skus, lebo „dôjdu“.
4. Cestoviny zmiešame s pestom, posypeme konopnými semienkami a podávame.
Pri príprave tohto receptu som použila ručný mixérUtile od Delimano.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
♡♡♡