Ešte to vydržte, snáď to bude na dlhú dobu naposledy, čo píšem o jablkách 🙂 Tento recept, rovnako ako predošlé, je veľmi jednoduchý, no zato gustiózny.
Na formu priemeru 25 cm potrebujeme:
(množstvá, okrem cesta, uvádzam orientačne nakoľko je všetko vec chuti)
• lístkové cesto – 1 balenie
• kyslé jablká – ja som mala asi 10 ks mrňavých
• vanilkový puding – 1 sáčik
• hrozienka namočené vopred v rume
• cukor
• vanilkový cukor – 1 sáčik
• škorica
• citrónová šťava z ½ citróna
• sekané mandle alebo orechy
Jablká nastrúhame natenko a zmiešame s vanilkovým cukrom, obyčajným cukrom, pokvapkáme šťavou z citróna, primiešame hrozienka , škoricu, mandle a ochutnáme, či nám chuťovo vyhovujú množstvá jednotlivých surovín. Pridáme vanilkový puding v prášku.
Lístkové cesto si vyvaľkáme tak, aby nám vyšli 2 vrstvy – spodná a vrchná, ktorou zakryjeme jablká. Formu na pečenie vymastíme olejom alebo maslom. Umiestnime na ňu prvú časť lístkového cesta a rozmiestnime jablkovú náplň a prikryjeme druhou časťou, pričom dbáme na to, aby sa okraje spodnej a vrchnej časti cesta dotýkali, respektíve mierne prekrývali. Pečieme v rúre na 180°C cca 30 min.
A potom si už len sadnúť s kávičkou, či limonádou do záhrady, počúvať bzukot včiel a relaxovať…
jaaaaj, kusok si prosim, vyzera skvostne!!
Veru, ja by som si tiez dala jeden, vlastne aj dva ;o)
Dorka, jablk nikdy nie je dost, takze kludne pokracuj :).
Dorka, toto je skvely kolacik. A kludne mozu byt jablka aj po stvrte:)
Dievčatá, ste zlaté! Ďakujeeem!
ach, mňam! a tá káva…mmm :))