Jablká po tretie

Ešte to vydržte, snáď to bude na dlhú dobu naposledy, čo píšem o jablkách 🙂 Tento recept, rovnako ako predošlé, je veľmi jednoduchý, no zato gustiózny.

Na formu priemeru 25 cm potrebujeme:
(množstvá, okrem cesta, uvádzam orientačne nakoľko je všetko vec chuti)
lístkové cesto – 1 balenie
kyslé jablká – ja som mala asi 10 ks mrňavých
vanilkový puding – 1 sáčik
hrozienka namočené vopred v rume
cukor
vanilkový cukor – 1 sáčik
škorica
citrónová šťava z ½ citróna
sekané mandle alebo orechy

Jablká nastrúhame natenko a zmiešame s vanilkovým cukrom, obyčajným cukrom, pokvapkáme šťavou z citróna, primiešame hrozienka , škoricu, mandle a ochutnáme, či nám chuťovo vyhovujú množstvá jednotlivých surovín. Pridáme vanilkový puding v prášku.
Lístkové cesto si vyvaľkáme tak, aby nám vyšli 2 vrstvy – spodná a vrchná, ktorou zakryjeme jablká. Formu na pečenie vymastíme olejom alebo maslom. Umiestnime na ňu prvú časť lístkového cesta a rozmiestnime jablkovú náplň a prikryjeme druhou časťou, pričom dbáme na to, aby sa okraje spodnej a vrchnej časti cesta dotýkali, respektíve mierne prekrývali. Pečieme v rúre na  180°C cca 30 min.
A potom si už len sadnúť s kávičkou, či limonádou do záhrady, počúvať bzukot včiel a relaxovať…

0 thoughts on “Jablká po tretie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *