„Hubovník“ alebo hubové suflé

Myslím, že do pravého soufflé nejdú rožky 🙂 takže to moje je tak trochu „šálené“. Ale bolo dobré aj tak 🙂 Čítala som, že sa soufflé zvykne robiť aj zo špenátu. Už sa teda veľmi teším na našu úrodu!!!


 • huby 400g
maslo 1PL
rožky 2ks
vajíčka 3ks
cesnak 2ks
mlieko 100 ml
strúhaný syr 200 g (môže byť aj obyčajný eidam)
plátky prosciutta alebo môže byť aj obyčajná šunka cca 12 ks
krupica na zahustenie – podľa potreby
petržlenová vňať
soľ
korenie
Rožky pokrájame a zalejeme mliekom. Huby podusíme na 1PL maslea osolíme a okoreníme. V miske si zmiešame žĺtky, vyžmýkané rožky, huby, petržlen, prelisovaný cesnak, soľ a strúhaný syr, z ktorého si trochu odložíme na  posypanie. Z bielkov vyšľaháme sneh a primiešame k hubovej zmesi. Podľa potreby zahustíme krupicou. Dno ohňovzdorných misiek vystelieme plátkami šunky a plníme hubovou zmesou. Vrch posypeme syrom a dáme piecť na plechu, do ktorého sme naliali asi 2-3 cm vody. Pečieme pri 180°C cca 25-30min. Po upečení sa dá obsah misky vyklopiť alebo môžeme soufflé vyjedať priamo z nej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *