Tento recept som robila už dávno. A keďže som niekedy neporiadna, recept už neviem kde skončil. Zreprodukujem ho však po pamäti. Mám rada recepty, ktoré sa dajú zapamätať bez toho, aby sme sa bez váhy a záznamníka cítili stratené 🙂
Ingrediencie (uvádzam len suroviny, množstvá si zvoľte podľa chuti):
- hrášok
- soľ, korenie
- čierne olivy cca za dve hrste
- cappari asi 10 púčikov
- ančovičky cca 3-5 kúskov, podľa toho ako máme radi slané
- olivový olej EVO
– Hrášok uvaríme vo vode a ponorným mixérom rozmixujeme na krém. Dochutíme soľou, korením.
– Čierne olivy, cappari a ančovičky rozmixujeme spolu s olivovým olejom v minimixéri na pastu.
– Polievku servírujeme s olivovou pastou a na dozdobenie môžeme použiť aj celú olivu.
Nám veľmi chutila 🙂
aj mne by chutila 🙂 u nas ficime na hraskovo matovej, ale zmena dobre padne .-)
Jeeej, Tani! Dakujem za komentarik. Ja robievam zasa cuketovu s matou a parmezanom. Ale urcite treba vyskusat aj tu tvoju!
Po dlhom case sa vraciam na stranky davno navstevovane a musim sa pripojit k chvale nielen tejto jedinecnej kombinacii chutneh polievky, ale vsetkych ukazkovych receptov na tvojich strankach.
Honestka
Honestka, ďakujem veľmi pekne za krásne slovíčka, veľmi si to vážim! A kde môžem vidieť ja tvoje recepty? Na vareche už nie si…