Opäť sa hlásim po dlhšej dobe. Tento rok je tá naša jeseň veľmi teplá, čo sa dalo aj očakávať, vzhľadom na zvláštne leto, že si to vynahradí na jeseni, a preto mi jesenné prechádzky v prírode prídu zvláštne, nie sú studené a vlhké, keď je človek vďačný za každý posledný lúč hrejivého slnka a navečer uteká domov zohriať sa pri krbe…namiesto toho behám po záhrade v tričku a kraťasoch, so slnečnými okuliarmi…a skúšam drevo, či už oschlo, či môžem dať ďalší náter…mali sme pracovne dosť vyťažený september, čo sa odrazilo aj na blogu, ale teším sa až budeme mať doma krajšie.
No ale k receptu, čokoľvek tekvicové mi v jesennom období vždy spravilo náladu v brušku. Dnes to bude hokkaidové risotto. Pochutila som si.
Na 4 porcie si pripravíme:
|
1. Cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na olivovom oleji pár minút. Následne na ňu hodíme hokkaido nakrájané na kocky, premiešame a podlejeme horúcou vodou do výšky tekvice. Osolíme a necháme uvariť.
2. Po uvarení hokkaido zlejeme vodu – tú si odložíme. Tekvicu rozmixujeme na pyré.
3. Ryžu opražíme na troche oleja (2-3 min.), podlejeme vývarom z tekvice do výšky úrovne ryže, osolíme, okoreníme, premiešame a za občasného miešania a prilievania horúceho vývaru podľa potreby, uvaríme do krémovej konzistencie.
4. Keď je ryža skoro uvarená, pridáme do nej na kúsky nakrájaný plesňový syr a necháme ho sa roztopiť.
5. Na záver do risotta vmiešame vopred pripravené tekvicové pyré. Podávame posypané parmezánom.
Pri príprave tohto receptu som použila ručný mixérUtile od Delimano.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu NikonD7200!
♡♡♡