Dnes vám prinášam nielen nový recept, ale aj príbeh kde s kým a ako sa zrodil. Minulý týždeň som mala možnosť zúčastniť sa prezentácie záhradných grilov Weber. Akcia sa konala v Ružinove, v reštaurácii s poetickým názvom Jedna báseň, a bola veľmi vydarená. Ak ste zvedaví, čítajte ďalej.
Blížim sa k reštaurácii. Všetko je už nachystané a ja sa teším a som zvedavá na to, čo ma čaká.
Interiér reštaurácie Jedna báseň.
Originálne svietidlá dopĺňajú celkový koncept a štýl zariadenia podniku.
Originálne bolo, že namiesto teoretickej prednášky sme ako účastníci absolvovali prax na vlastnej koži. Rozdelili sme sa do skupín a sami sme si pripravili dobrotky podľa vopred daných receptov a surovín. My sme sa vrhli na krevetové taštičky dusené na grile v alobale so zeleninou.
Suroviny nachystané, grily rozpálené, ide sa na vec!
Grilované krevety s cuketou, mrkvičkou a chili
Na 4 porcie si pripravíme:
|
Cibuľu, cesnak a feferónku nakrájame nadrobno a premiešame s krevetami.
Mrkvu a cuketu prekrojíme priečne na polovicu a potom na rezance. Na 2 vrstvy alobalu navrstvíme najprv mrkvu, následne krevetky a nakoniec cuketu. Každú vrstvu osolíme a okoreníme podľa chuti.
Kôpky zavinieme a vytvoríme balíčky z alobalu. Šupneme do grilu a necháme dusiť cca 20 min.
Hotové krevetky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou!
A ešte zopár momentov z prípravy. Ak by sa vám tá brunetka zdala známa, áno, je to Tánička Leová z Tánine delikatesy 🙂
Večný a nekonečný problém: ako sa krája cibuľa nadrobno.
Mužské grilovacie témy…
Ďalšie družstvá si pripravili grilovaného lososa a baklažánový burger.
Zatiaľčo sme si vychutnávali pripravené dobrotky, David (ktorý každému tykal, ženy oslovoval Maruško a mužov Karle) nám predstavil zaujímavú vychytávku na pečené zemiaky.
Ale aby sme si nemysleli, že Weber zvláda len jednoduché rýchlovky, páni šéfkuchári nám naservírovali aj takúto morčaciu roládu plnenú prosciuttom, sušenými paradajkami a mozzarellou. Ako príloha samozrejme zemiačiky z už predstaveného otočného koša.
No a pred dezertom nám milá pani Vanda Tumova porozprávala čo to o briketách Weber. Tie pre európsky trh majú iné vlastnosti ako pre americký. Keďže Američania sú zvyknutí grilovať celý deň a dlho, preferujú palivo, ktoré sa rozpaľuje pomalšie a dlhšie si drží svoje výhrevné vlastnosti, zatiaľčo Európania grilujú kratšie a potrebujú brikety, ktoré sa rozpália rýchlejšie. Na záver preukázala plnú oddanosť firme Weber tak, že sa do briketky s chuťou zakusla. Všetci sme čumeli ako puci až kým nevyšlo najavo, že sa jedná ao dezertík z čokolády v typickom tvare briketky Weber.
A na záver ešte jedna spoločná s mojou parťáčkou v skupine a kolegyňou foodbloggerkou Táničkou.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
♡♡♡